autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Carnati cu cartofi la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatati si spalati cartofii, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i intr-o tava mai inalta. Taiati carnatii astfel: de 3-4 ori crestati dar nu de tot felii de 4-5 mm grosime, apoi taiati bucata de tot. Repetati pana taiati toti carnatii. Asezati bucatile de carnati din loc in loc printre cartofi. Adaugati in tava un litru de apa, ketchup, presarati boia si cimbru, concentratul sau putina sare, uleiul. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute.


Intre timp curatati si feliati usturoiul (poate fi si usturoi murat sau in otet), puneti intr-o cana oul si amestecati-l cu smantana, sare, piper si eventual putin patrunjel tocat, taiati peperoni bucati nu prea mari (eu i-am spus gata taiati in otet). Dupa cele 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati deasupra feliile de usturoi si peperoni, boabele de mazare si turnati din loc in loc oul cu smantana, fara sa omogenizati cu zeama din tava. Potrivit gustul de sare si pudrati cu putin piper si putina boia.


Dati din nou tava neacoperita la cuptor pentru 10-15 minute.


Asezati pe farfurii cate un cuib” (o portiune in care s-a inchegat oul si a prins mai multe bucati de cartofi si carnat) sau mai multe, garnisiti cu castraveti sau gogosari murati, peperoni, mazare, usturoi si sos din tava.


Se pot servi si cu alte salate.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ANCA

    ANCA (Chef de cuisine):

    delicioasa reteta am incercat-o si eu azi la masa de pranz doar ca eu am folosit carnati de casa si am eliminat peperonii....dar a iesit super buna mersi de reteta

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Delicioasa mancare! Am salvat-o la retele mele preferate. Mihaela

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Apetisant

Dificultate

Medie

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 400-450 g carnati cu sunca afumati (tip trandafir)
  • 1,2-1,5 kg cartofi albi
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 50 g mazare (congelata)
  • cativa catei de usturoi
  • 1-2 peperoni in otet
  • optional 1-2 lingurite concentrat legume/ciuperci
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ketchup de ardei rosu (pasta de rosii
  • bulion)
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    20 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa mancare! Am salvat-o la retele mele preferate. Mihaela

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne