autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Carnati cu cartofi la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
400-450 g carnati cu sunca afumati (tip trandafir), 1,2-1,5 kg cartofi albi, 1 ou, 2 linguri smantana, 4 linguri ulei (de masline), 50 g mazare (congelata), cativa catei de usturoi, 1-2 peperoni in otet, optional 1-2 lingurite concentrat legume/ciuperci, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru uscat, 2 linguri ketchup de ardei rosu (pasta de rosii, bulion), sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Curatati si spalati cartofii, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i intr-o tava mai inalta. Taiati carnatii astfel: de 3-4 ori crestati dar nu de tot felii de 4-5 mm grosime, apoi taiati bucata de tot. Repetati pana taiati toti carnatii. Asezati bucatile de carnati din loc in loc printre cartofi. Adaugati in tava un litru de apa, ketchup, presarati boia si cimbru, concentratul sau putina sare, uleiul. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute.


Intre timp curatati si feliati usturoiul (poate fi si usturoi murat sau in otet), puneti intr-o cana oul si amestecati-l cu smantana, sare, piper si eventual putin patrunjel tocat, taiati peperoni bucati nu prea mari (eu i-am spus gata taiati in otet). Dupa cele 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati deasupra feliile de usturoi si peperoni, boabele de mazare si turnati din loc in loc oul cu smantana, fara sa omogenizati cu zeama din tava. Potrivit gustul de sare si pudrati cu putin piper si putina boia.


Dati din nou tava neacoperita la cuptor pentru 10-15 minute.


Asezati pe farfurii cate un cuib” (o portiune in care s-a inchegat oul si a prins mai multe bucati de cartofi si carnat) sau mai multe, garnisiti cu castraveti sau gogosari murati, peperoni, mazare, usturoi si sos din tava.


Se pot servi si cu alte salate.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    AnnaM (Chef de cuisine):

    Eu am avut pasta de ardei picanta si nu am mai pus peperoni, dar a fost foarte gustoasa!

  • ANCA

    ANCA (Chef de cuisine):

    delicioasa reteta am incercat-o si eu azi la masa de pranz doar ca eu am folosit carnati de casa si am eliminat peperonii....dar a iesit super buna mersi de reteta

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Delicioasa mancare! Am salvat-o la retele mele preferate. Mihaela

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Apetisant

Dificultate

Medie

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 400-450 g carnati cu sunca afumati (tip trandafir)
  • 1,2-1,5 kg cartofi albi
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 50 g mazare (congelata)
  • cativa catei de usturoi
  • 1-2 peperoni in otet
  • optional 1-2 lingurite concentrat legume/ciuperci
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ketchup de ardei rosu (pasta de rosii
  • bulion)
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa mancare! Am salvat-o la retele mele preferate. Mihaela



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma o crusta rumena deasupara.Transferam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu sos de piper verde

Friptura de porc cu sos de piper verde

Carnea de porc se condimenteaza din belsug si se pune in punga care apoi se inchide.Punga cu carne se pune intr-o tava si se da la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi