festivalul blogurilor gustoase

autor:

flory avram

» » Fripturi

Carne de porc marinata la gratar

Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem carnea intr-un recipient (cu capac )apoi saram ,piperam,adaugam usturoiul,cimbrul,rozmarinul,salvia,stropim cu vin, si uleiul,aciperim si lasam la frigider o zi.Frigem pe gratar(eu fac de obicei pe aragaz).Puteti servi alaturi de legume inabusite,orez,cartofi natur,piure......si un pahar cu vin rosu.Pofta buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Sanda , 23 iulie 2013

    Vinul alb de care trebuie sa fie? dulce, sec, demi dulce, specificati va rog, pt.ca este foarte important!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Si eu procedez la fel dar folosesc mai mult carne de pui, curcan sau vitel...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Foarte buna............si eu fac ceva asemanator.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Foarte bun iese gratarul preparat in acest mod.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Da, ca sa-ti iasa un gratar gustos, carnea trebuie marinata.Mie imi place s-o marinez in amestec de iaurt si condimente.Este excelenta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Un adevarat deliciu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      si eu obisnuiesc sa marinez carnea,este mult mai gustoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      O bunatate...Si eu marinez intotdeauna carnea ...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Apetisant..

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Deja mi s-a facut o foame de lesin,dupa cum arata cred ca sunt fripturi de porc,yammmmmmmi, mai fratilor sunt la cura de slabire,offfffff ce bine arata,ma duc sa mananc o salata ca deja numai pot.Felicitari, arata senzational ii simt parca si mirosul.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Flori mi-ai dat o idee buna sa marinez carnea inainte de a o pune pe gratar ! Felicitari ! Am sa fac si eu dar,...din carne de pui sau de curcan...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata bine,si nu e greu de preparat,nu cere nici mult timp.Personal ador ceafa de porc la gratar.Tu ce ai folosit ptr. reteta?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc,200 ml vin alb,50ml ulei de masline,sare,piper,2 catei de usturoi pisati,cimbru,rozmarin,salvie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flory avram

Aperitive din foietaj

Din primul pachet de foietaj am facut cosuletele,asa ca am decupat cu un pahar rotunduri pe care

35 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin

2 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Brownies cu miere si seminte

Pentru inceput amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciocolata impreuna cu untul se topesc

8 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Gheorghe Sanda

Vinul alb de care trebuie sa fie? dulce, sec, demi dulce, specificati va rog, pt.ca este foarte important!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi