autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne de vaca (porc)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 3 kg cartofi, 200 ml ulei (untura), 200 g ceapa, 800 g rosii, 150 g pasta de tomate, 2 leg. patrunjel, 2 leg. marar, 1 I supa, sare, piper pisat, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Cind ceapa este inabusita, se pune in vasul cu carne, se amesteca si se adauga cartofii care au fost curatati, spalati si taiati in lungime.


Se adauga sare si piper, dupa gust.


Se amesteca componentele si se mai pune supa sau apa calda, astfel incit sa acopere continutul.


Se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru a fierbe (inabusire) omogena. Cand cartofii s-au inmuiat, de asemenea si carnea, se scoate cratita din cuptor, se adauga rosiile curatate, spalate si taiate felii, pasta de tomate dizolvata in putina apa sau supa, timp in care se amesteca componentele usor, adaugite AŻ din verdeata curatata, spalata si taiata marunt.


Se introduce din nou vasul la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea si cartofii sunt bine patrunsi, scazand substantial lichidul.


Se serveste in farfurie portia de carne si garnitura de cartofi, cu verdeata taiata marunt deasupra.
Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa.
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Snitele umplute

De aceasta data am folosit un piept de pui cu os pe care l-am spalat bine si am trecut la dezosarea

51 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Tocanita de curcan cu galuste

Se taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg cartofi
  • 200 ml ulei (untura)
  • 200 g ceapa
  • 800 g rosii
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 leg. patrunjel
  • 2 leg. marar
  • 1 I supa
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne