autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu cascaval si smantana

Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2006

Ingrediente
cartofi, condiment pentru cartofi prajiti, sare, piper, boia, delikat, smantana, cascaval, zeama de lamaie, ulei sau unt pentu prajit, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

32 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se lasa sa se racoreasca.


Se curata de coaja si se taie cuburi.


Se incinge uleiul si se pun cartofii putin la rumenit.


Se ia cratita la o parte si se sdauga condimentele dupa gust, smantana si cascavalul ras, cantitatile variind in functie de cantitatea cartofilor si de gustul fiecaruia. La sfarsit, se stoarce zeama de lamaie, pentru a le da un gust mai exotic si se presara patrunjel maruntit.


Pentru iubitorii de branzeturi, se pot combina mai multe sortimente.


Se recomanda servirea lor cu friptura de curcan si vin rosu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

32 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • smantana
  • cascaval
  • zeama de lamaie
  • ulei sau unt pentu prajit
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ANDREEA TRIFAN

Pilaf rapid

Se incinge uleiul si se rumeneste foarte putin orezul, apoi se adauga exact de 4 ori cantitatea de

86 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Salata de legume si pui

Se prepara maioneza vieneza, adaugand la maioneza obisnuita smantana, 1-2 catei de usturoi zdrobit,

26 voturi    0 comentarii
2h
Salate

Paste cu porumb

Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

6 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Se înmoaie fasolea albă cu o zi înainte sau cel puţin de seara până dimineaţa, se spală în câteva

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință în bucăți mai mici. -Se curăță, se spală și

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne