autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu cascaval si smantana

Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se lasa sa se racoreasca.


Se curata de coaja si se taie cuburi.


Se incinge uleiul si se pun cartofii putin la rumenit.


Se ia cratita la o parte si se sdauga condimentele dupa gust, smantana si cascavalul ras, cantitatile variind in functie de cantitatea cartofilor si de gustul fiecaruia. La sfarsit, se stoarce zeama de lamaie, pentru a le da un gust mai exotic si se presara patrunjel maruntit.


Pentru iubitorii de branzeturi, se pot combina mai multe sortimente.


Se recomanda servirea lor cu friptura de curcan si vin rosu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

32 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • smantana
  • cascaval
  • zeama de lamaie
  • ulei sau unt pentu prajit
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ANDREEA TRIFAN

Pilaf rapid

Se incinge uleiul si se rumeneste foarte putin orezul, apoi se adauga exact de 4 ori cantitatea de

86 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Salata de legume si pui

Se prepara maioneza vieneza, adaugand la maioneza obisnuita smantana, 1-2 catei de usturoi zdrobit,

26 voturi    0 comentarii
2h
Salate cu carne

Paste cu porumb

Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

6 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi