autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu cascaval si smantana

Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se lasa sa se racoreasca.


Se curata de coaja si se taie cuburi.


Se incinge uleiul si se pun cartofii putin la rumenit.


Se ia cratita la o parte si se sdauga condimentele dupa gust, smantana si cascavalul ras, cantitatile variind in functie de cantitatea cartofilor si de gustul fiecaruia. La sfarsit, se stoarce zeama de lamaie, pentru a le da un gust mai exotic si se presara patrunjel maruntit.


Pentru iubitorii de branzeturi, se pot combina mai multe sortimente.


Se recomanda servirea lor cu friptura de curcan si vin rosu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

32 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • smantana
  • cascaval
  • zeama de lamaie
  • ulei sau unt pentu prajit
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ANDREEA TRIFAN

Pilaf rapid

Se incinge uleiul si se rumeneste foarte putin orezul, apoi se adauga exact de 4 ori cantitatea de

86 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Salata de legume si pui

Se prepara maioneza vieneza, adaugand la maioneza obisnuita smantana, 1-2 catei de usturoi zdrobit,

26 voturi    0 comentarii
2h
Salate cu carne

Paste cu porumb

Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

6 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe, iar ceapa peștișori. Punem

0 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofii bine spălați, necurățați de coajă, se pun la fiert în apă rece, până sunt aproape fierți, aproximativ 20 de minute.

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi