autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu ciuperci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,5 kg. cartofi, 250 gr. ciuperci, 1 buc. ceapa, 3 linguri untura, 3 linguri faina, o ceasca smintina, o ceasca zeama de ciuperci, 5 oua, verdeata, citeva foi de ceapa verde, pesmet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se fierb separat cartofii si ciupercile. strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.


Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt.


Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet.


Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

O mincare absolut delicioasa, seamana mai mult a gulas , are tot ce ii trebuie pentru a fi foarte,

7 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu bacon si ciuperci

1. Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb cu putina sare. Se scot si se lasa la scurs intr-o

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg. cartofi
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 buc. ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • o ceasca smintina
  • o ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • citeva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive