autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu usturoi la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg cartofi, 100g costita afumata, 50g unt, 1 lingura faina, 1 ½ ceasca lapte, 4 catei de usturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in coaja.


Se curata, se taie felii subtiri.


Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind de cartofi, un rind de costita taiata feliute subtiri.


Se acopera cu un alt rind de cartofi si deasupra se toarna un sos alb facut din unt, faina, sare, lapte si piper. coace pina se rumeneste.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpite si cartofi cu usturoi si rozmarin la cuptor

Se scoate pielita de pe pulpe si de condimenteaza cu condimentele pentru pui si cu sosul de soia.Se

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte,

36 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Si eu eliminez faina!Reteta buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Destul de bun !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      merge reteta,dar ar trebui eliminata faina si inlocuita cu oua si smantana,ar fi mai sanatos.faina provoaca arsuri stomacale.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Buni cartofi!

    • Fara foto

      Alina V. , 27 septembrie 2009

      E o reteta cu care nu poti da gres indiferent pe cine ai invitat la masa. Eu o fac de cate ori am ocazia dar e un pic diferita. Incercati sa prajiti putin costita inainte intr-o tigaie cu teflon, fara ulei sau unt, pur si simplu. printre straturile de cartofi adaugati si niste cubulete de branza telemea si presarati fiecare strat cu oregano. La final, dupa ce ati turnat sosul, presarati parmezan ras si nucsoara rasa(nu este obligatoriu, dar este afrodisiac:). Va fi un deliciu garantat. Astept sa imi spuneti cum a fost.

    • Lidela

      Lidela (Bucatar sef) , 10 aprilie 2009

      Pare buna, dar eu asi inlocui sosul acela care contine faina cu niste cascaval ras asa din abundenta sa acopere bine toata tava...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Bine mai suna dar nu in post

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100g costita afumata
  • 50g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ½ ceasca lapte
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu sos soia

Pastai cu sos soia

Se pun pastaile la fiert, in apa cu sare. Se pune uleiul in tigaie si se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Se adauga pastaile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet.

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne