autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu usturoi la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in coaja.


Se curata, se taie felii subtiri.


Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind de cartofi, un rind de costita taiata feliute subtiri.


Se acopera cu un alt rind de cartofi si deasupra se toarna un sos alb facut din unt, faina, sare, lapte si piper. coace pina se rumeneste.


  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Si eu eliminez faina!Reteta buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Destul de bun !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      merge reteta,dar ar trebui eliminata faina si inlocuita cu oua si smantana,ar fi mai sanatos.faina provoaca arsuri stomacale.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Buni cartofi!

    • Fara foto

      Alina V. , 27 septembrie 2009

      E o reteta cu care nu poti da gres indiferent pe cine ai invitat la masa. Eu o fac de cate ori am ocazia dar e un pic diferita. Incercati sa prajiti putin costita inainte intr-o tigaie cu teflon, fara ulei sau unt, pur si simplu. printre straturile de cartofi adaugati si niste cubulete de branza telemea si presarati fiecare strat cu oregano. La final, dupa ce ati turnat sosul, presarati parmezan ras si nucsoara rasa(nu este obligatoriu, dar este afrodisiac:). Va fi un deliciu garantat. Astept sa imi spuneti cum a fost.

    • Lidela

      Lidela (Bucatar sef) , 10 aprilie 2009

      Pare buna, dar eu asi inlocui sosul acela care contine faina cu niste cascaval ras asa din abundenta sa acopere bine toata tava...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Bine mai suna dar nu in post

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100g costita afumata
  • 50g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ½ ceasca lapte
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi