autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti la cuptor

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii si se taie rondele.


Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smintina deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval.


Se pune la cuptor pina se rumeneste. Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mincata si rece.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • sonia

    sonia (Chef de cuisine):

    minunati eu am adaugat si cascaval

  • Diana

    Diana (Chef de cuisine):

    ff buni acesti cartofi!. ii ador!

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Pregatesc deseori reteta asta dar pun ouale nefierte, batute spuma ca pentru orice budinca sau sufleu. Asa cred ca e si mai usor digerabil.

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Musat Maria , 27 iunie 2014

    FOATRE BUNI!!!!

  • Fara foto

    Doina Budau , 26 aprilie 2014

    buna

  • Fara foto

    Obretin Marieana , 15 martie 2014

    Buni!

    • Fara foto

      Gatea Andreea , 05 ianuarie 2014

      :)))

    • Fara foto

      Alina Alyna , 05 ianuarie 2014

      imi plac fff mult

    • Fara foto

      Malvina Santa , 30 decembrie 2013

      sunt foarte buneeee

    • Fara foto

      Timpa Anisoara , 05 decembrie 2013

      Foarte buni si gustosi! Adaug si cascaval !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Imi plac foarte mult cartofii pregatiti dupa aceasta reteta,in schimb deasupra amestec smantana cu 2 oua crude si putin .piper alb .

    • Fara foto

      Alexandra (Bucatar) , 01 noiembrie 2010

      DELICIOSI ACESTI CARTOFI :):)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte gustosi!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      O bunatate de reteta. Intotdeauna la 3- 4 zile dupa Paste era preparata la mama acasa.Cum ramaneau o multime de oua rosii pentru a nu le pierde si sa nu se strice facea cate o tava mare de cartofi frantuzesti cu oua din belsug. E una din mancarile mele preferate. Eu o servesc cu smantana din belsug in fiecare farfurie , aparte de ceea ce pun in cuptor. O bunatate.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      deliciosi

    • Fara foto

      alex , 31 octombrie 2009

      La reteta asta ii m-ai trebuie si putin pesmet si iasa super

    • Fara foto

      LUCIAN (Maestru bucatar) , 25 iulie 2009

      A iesit marfa!

    • Fara foto

      LUCIAN (Maestru bucatar) , 25 iulie 2009

      A iesit marfa!

    • Fara foto

      elvas , 14 iulie 2009

      Eu ii pregatesc in felul urmator : pun cartofii la fiert cam 10 min , intre timp intr-o tava pun uleiul . Dupa ce scot cartofii de la fiert ii pun in tava , presar peste ei sare si piper . Apoi intr-un bold pregatesc salam (preferabil cabanos) , ciuperci , 3-4 oua fierte bine toate taiate marunt , le amesterc in acel bold cu doua linguri de smantana , dupa care asez egal in tava peste toti cartofii , iar ultimul incredient este telemeaua care se rade pe deasupra . SE lasa la foc potrivit circa 45 min

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Eu curat cartofii de coaja si ii fierb in aburi, dupa care ii tai felii. Folosesc aceleasi ingrediente (pacat ca nu ni se spun cantitatile) dar mai pun sare si piper, fara ele mancarea ar fi foarte fada.

    • Fara foto

      ioana&florin , 14 martie 2009

      Este pt prima oara cand fac cartofi frantuzesti si pe cum arata imi place... akum sunt pusi la cuptor si ast sa se faca, bineinteles k am respectat reteta de la cap la coada nu cumva sa imi iese rau... O sa va spun dupaia daka mi_au iesit buni sau nu...:D:);)

    • Fara foto

      zoe , 14 martie 2009

      Foarte gustos si simplu de pregatit.

    • Fara foto

      ysa , 11 martie 2009

      Buna :) Trebuie neaparat bagati la cuptor clasic? La microunde nu e bine?

    • Fara foto

      Alexandru Paculea , 03 martie 2009

      E prima oara cand vreau sa fac aceasta reteta.Imi aduc bine aminte ca era foarte gustoasa si iata-ma pe punctul de a o face.O sa-i fac dupa reteta originala ca sa nu ma incurc. Multumesc!! si va spun cum au esit

    • Fara foto

      Anghek, Noua Zeelanda , 10 februarie 2009

      Eh, m-am bagat si eu in treaba si am facut cartofii conform retetei. Super buni. Merita incercat.

    • Fara foto

      ILEANA@YAHOO.COM , 09 februarie 2009

      Incercati acesti cartofi frantuzesti sa-i dati pe razatoare nu sa-i taiati rondele. O sa va placa, sunt sigura, pentru ca totul se absoarbe mai bine decat in rondele sau cubulete. Reteta se respecta, doar ca sa dau pe razatoarea mare cartofii.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Aceasta reteta o respect si eu intotdeauna...fara adaos de brinza sau carnati si este o...bunatate !!!

    • Fara foto

      natalia-chisinau , 19 noiembrie 2008

      Am gasit receta pe internet si am incercat-o, este una foarte delicoasa si usor de facut, ceea ce cred ca este apreciat de gospodine. Cartofii au iesit pur si simplu deliciosi !!!!

    • Fara foto

      cristina m , 29 octombrie 2008

      Si eu fac cartofi frantuzesti, dar ii fac astfel: pun cartofii la fiert, ii tai cubulete, pe urma ii pun intr-o tava unsa cu unt sau ulei, si asez un strat de cartofi si tai un ou fiert, pe urma iarasi, un strat de cartofi si tai un ou fiert pana se termina cartofii. Pe deasupra fac un sos de branza cu lapte si pun intr-o cratita un pic de ulei, se incinge un pic si adaug 2 linguri de faina, amestec un pic si sting cu lapte... amestec continuu sa nu se faca cocoloase... o iau de pe foc, pun branza data pe razatoare si adaug un pic de sare de lamaie sa ii dea un gust acrisor. Pe urma o pun la cuptor cca 15-20 min pana se rumeneste. Este o adevarata delicatesa.

    • Fara foto

      Silvia Avigail Shoham (Bucatar) , 13 septembrie 2008

      Si eu fac cartofi fratuzesti la cuptor, dar eu ii fac din cartofi cruzi. Inainte de a-i baga la cuptor ii acopar cu folie de aluminiu si ii las sa coaca inabusit in aburi. Pur si simplu sant deliciosi !!

    • Fara foto

      IOANA IORDANESCU (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

      Eu gatesc de 30 de ani si aceasta este una din retetele mele preferate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

375 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • smintina
  • oua fierte
  • cascaval

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne

Musat Maria

FOATRE BUNI!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi