Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat si maruntit
  • boia de ardei
  • piper
  • 200 gr gogosari in sos de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor)
  • 3 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.

Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.

Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.

Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.

Pofta buna!

NOTA

Ardeii in sos de rosii pot fi inlocuiti cu ardei copti, sau gogosari murati, plus sosul de rosii simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise