autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 cartofi mijlocii (circa 200 gr. - pentru o persoana), , margarina sau unt topit, , sare, , pesmet fin.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

83 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul (225 grade C).


Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime.


Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se taie in felii subtiri, dar nu de tot (cutitul sa se opreasca in marginea lingurii).


Cartofii astfel taiati se pun cu partea taiata in sus intr-o forma unsa cu grasime.


Se ung cu grasime si se coc in cuptor, la mijloc, cam 45 minute, pina au capatat culoare si sint moi.


Se ung cartofii cu grasime de citeva ori in timpul coacerii.


Se presara cu sare si pesmet spre sfirsitul coacerii.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    silvia , 02 octombrie 2009

    Reteta este foarte buna...nu am inteles prima data cum se taie cu lingura de lemn ...dar este foarte simplu :-)) Au iesit foarte buni la gust,extraordinara este si ideea cu pesmetul. Felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

83 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi mijlocii (circa 200 gr. - pentru o persoana)
  • margarina sau unt topit
  • sare
  • pesmet fin.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi