autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARTOFI NATUR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
10 cartofi, 200 g unt, putin ulei de masline, sare,piper alb,cimbru,busuioc dupa gust, o legatura patrunjel verde sau dupa gust, 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala,se curata de coaja si se fierb in apa rece cu putina sare si o crenguta de busuioc. s-au inmuiat(nu trebuie sa se sfarame),se scurg de zeama si se lasa pe o farfurie sa se raceasca foarte bine,dupa care se taie cubulete si se aseaza intr-un castron.


Se toarna peste cartofi dressingul format din unt topit,putin ulei de masline(cat sa dea stralucire), patrunjel tocat marunt,sare,piper alb,cimbru,busuioc si 2 catei de usturoi tocati marunt sau zdrobiti ,se amesteca usor si se servesc ca atare sau garnitura la preparate din carne si peste.
Retete
Alte retete din Aperitive

Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

1. Se curata pestele de solzi, urechi si intestine. 2. Se indeparteaza capul si coada, iar apoi

9 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Sunt preferatii mei !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Sunt gustosi...parca ar fi farfuria mea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte buni!Fiindca a iesit leusteanul in gradina,am pus la cartofi,si au fost grozavi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Simplu ca bună ziua.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta,pe asta o folosesc si eu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 200 g unt
  • putin ulei de masline
  • sare,piper alb,cimbru,busuioc dupa gust
  • o legatura patrunjel verde sau dupa gust
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu piure de spanac

Budinca de clatite cu piure de spanac

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece, cu ajutorul unei sticle cu

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu vinete

Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi