autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu legume, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARTOFI NATUR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cartofii se spala,se curata de coaja si se fierb in apa rece cu putina sare si o crenguta de busuioc. s-au inmuiat(nu trebuie sa se sfarame),se scurg de zeama si se lasa pe o farfurie sa se raceasca foarte bine,dupa care se taie cubulete si se aseaza intr-un castron.


Se toarna peste cartofi dressingul format din unt topit,putin ulei de masline(cat sa dea stralucire), patrunjel tocat marunt,sare,piper alb,cimbru,busuioc si 2 catei de usturoi tocati marunt sau zdrobiti ,se amesteca usor si se servesc ca atare sau garnitura la preparate din carne si peste.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Sunt preferatii mei !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Sunt gustosi...parca ar fi farfuria mea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte buni!Fiindca a iesit leusteanul in gradina,am pus la cartofi,si au fost grozavi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Simplu ca bună ziua.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta,pe asta o folosesc si eu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 200 g unt
  • putin ulei de masline
  • sare,piper alb,cimbru,busuioc dupa gust
  • o legatura patrunjel verde sau dupa gust
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu Smochine si Mascarpone

Tarta cu Smochine si Mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse