autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu legume, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARTOFI NATUR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
10 cartofi, 200 g unt, putin ulei de masline, sare,piper alb,cimbru,busuioc dupa gust, o legatura patrunjel verde sau dupa gust, 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala,se curata de coaja si se fierb in apa rece cu putina sare si o crenguta de busuioc. s-au inmuiat(nu trebuie sa se sfarame),se scurg de zeama si se lasa pe o farfurie sa se raceasca foarte bine,dupa care se taie cubulete si se aseaza intr-un castron.


Se toarna peste cartofi dressingul format din unt topit,putin ulei de masline(cat sa dea stralucire), patrunjel tocat marunt,sare,piper alb,cimbru,busuioc si 2 catei de usturoi tocati marunt sau zdrobiti ,se amesteca usor si se servesc ca atare sau garnitura la preparate din carne si peste.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Sunt preferatii mei !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Sunt gustosi...parca ar fi farfuria mea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte buni!Fiindca a iesit leusteanul in gradina,am pus la cartofi,si au fost grozavi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Simplu ca bună ziua.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta,pe asta o folosesc si eu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 200 g unt
  • putin ulei de masline
  • sare,piper alb,cimbru,busuioc dupa gust
  • o legatura patrunjel verde sau dupa gust
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate felii mari,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare

0 voturi    0 comentarii
59h 59 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi