autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. cartofi fierti, , 250 gr. costita, , 2 cepe mari, , 200 gr. brinza rasa, , 6 oua, , 150 ml lapte, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

78 voturi

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se taie felii subtiri. Costita se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt.


In putin unt incins se caleste ceapa si costita pina se moaie putin.


Se ia o forma yena care se unge si se pun straturi alternative de cartofi si costita cu ceapa.


Se presara brinza rasa, sare si piper intre staturi. Peste ultimul strat care va fi de cartofi se toarna laptele batut cu ouale.


Se coace la foc potrivit 45-50 min.


Se serveste fierbinte sau rece.
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala legumele si se taie julien. Sunca

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Pieptul de pui se dezoseaza,se taie felii si se condimenteaza cu sare si origano. Cartofii se curata,se

6 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

78 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi fierti
  • 250 gr. costita
  • 2 cepe mari
  • 200 gr. brinza rasa
  • 6 oua
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje