autor:

autor

» » Aperitive

Cascaval de casa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg branza de vaci, 2 oua batute bine, 1 litru lapte fiert (fierbinte), 1 lingurita amoniac, 1 pachet margarina (250 g), 1 felie branza de oi sarata

Dificultate: Medie Timp: 3h

206 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda.


Se toarna intro cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece.


Este foarte bun dar e diferit de cel de fabrica (ei au alte tehnologii de fabricare cu pastile de cheag, cas, emulgatori)

Retete
Alte retete din Aperitive

Cascaval de casa

Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe

0 voturi    0 comentarii
4h
Aperitive

Cascaval de casa

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza

8 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    georgiana (Bucatar sef):

    Eu l-am facut mult mai simplu si a iesit foarte bun.5 litri de lapte ,un pahar de otet si 2 linguri de sare,modul de preparare:se fierbe laptele pana clocote dupa care se adauga otetul si sarea si apoi se pune intr-un tifon se lasa la scurs dupa care il pui intr-o sita pentru a lua forma.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Nu am sa folosesc Margarina NICIODATA.In rest ,e O.K.

  • grasu64

    grasu64 (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    laptele se arunca si branza de vaci se amesteca cu celelalte ingrediente? cat se tine pe foc?

  • Fara foto

    mary , 12 iunie 2010

    intotdeauna am folosit untul la prepararea cascavalului de casa

    • Fara foto

      ana dancu timisoara , 01 iunie 2010

      01 06 20010,chiar acum incerc sa fac reteta de cascaval de casa,maine va fi gata ,ma deranjeaja putin margarina care se pune,a-si fi vrut totul natural fara e-uri,dar daca asa este reteta ,asta este.totusi ciobanii in varf de munte nu cred ca folosesc margarina.multumesc mult pt.reteta.ana dancu timisoara

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Cu siguranta ca acesta este mai bun.Imi place reteta,si am s-o incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

206 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci
  • 2 oua batute bine
  • 1 litru lapte fiert (fierbinte)
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 1 felie branza de oi sarata

Raporteaza reteta

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Nu am sa folosesc Margarina NICIODATA.In rest ,e O.K.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive