autor:

autor

» » Aperitive cu brinza

Cascaval de casa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda.


Se toarna intro cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece.


Este foarte bun dar e diferit de cel de fabrica (ei au alte tehnologii de fabricare cu pastile de cheag, cas, emulgatori)


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    georgiana (Bucatar sef):

    Eu l-am facut mult mai simplu si a iesit foarte bun.5 litri de lapte ,un pahar de otet si 2 linguri de sare,modul de preparare:se fierbe laptele pana clocote dupa care se adauga otetul si sarea si apoi se pune intr-un tifon se lasa la scurs dupa care il pui intr-o sita pentru a lua forma.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Nu am sa folosesc Margarina NICIODATA.In rest ,e O.K.

  • grasu64

    grasu64 (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    laptele se arunca si branza de vaci se amesteca cu celelalte ingrediente? cat se tine pe foc?

  • Fara foto

    mary , 12 iunie 2010

    intotdeauna am folosit untul la prepararea cascavalului de casa

    • Fara foto

      ana dancu timisoara , 01 iunie 2010

      01 06 20010,chiar acum incerc sa fac reteta de cascaval de casa,maine va fi gata ,ma deranjeaja putin margarina care se pune,a-si fi vrut totul natural fara e-uri,dar daca asa este reteta ,asta este.totusi ciobanii in varf de munte nu cred ca folosesc margarina.multumesc mult pt.reteta.ana dancu timisoara

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Cu siguranta ca acesta este mai bun.Imi place reteta,si am s-o incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

205 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci
  • 2 oua batute bine
  • 1 litru lapte fiert (fierbinte)
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 1 felie branza de oi sarata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Vol au vent cu crema de branza

Vol au vent intra in categoria acelor aperitive festive ultra rapid si usor de preparat. Va propun

1 vot    3 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Rulada de cascaval

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele

8 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Nu am sa folosesc Margarina NICIODATA.In rest ,e O.K.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu ierburi aromate

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar

4 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si telemea de oaie

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje