Cassoulet

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Cassoulet

Ingrediente

  • * 2 pulpe confit de canard
  • * 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • * 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
  • * 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
  • * Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • * 4 cepe,taiate rondele
  • * 3 catei de usturoi, taiati felii
  • * 150 g bacon, felii subtiri
  • * 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Mod de preparare

Ziua 1

* Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.

Ziua 2

* Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.

* Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.

* Scurge fasolea si pastreaza apa.

* Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.

* Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.

* Scoate carnatii pe o farfurie.

* In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.

* Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.

* Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

* Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).

* Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender.

* Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole

* Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.

* Pastreaza la frigider o cana din lichid

* Pune totul la cuptor pentru o ora

* Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora

* Raceste si da la frigider peste noapte

Ziua 3

* Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)

* Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider

* Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise