autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

castraveciori bulgaresti

Autor: Niculae Tomaida (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 25 iulie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Castravetii se aranjeaza cat mai bine in borcan.


Se pun otetul si celelalte ingrediente si se completeaza cu apa.


Dupa ce se leaga la gura se pune la Bain Marie si se fierb timp de 5 minute.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria , 26 august 2009

    Aceasta reteta o folosesc de 5 ani. De atunci m-am maritat. E super, e gustoasa, tine mult timp si aceasta o voi folosi mereu, credeti-ma, e cea mai buna.

  • Fara foto

    Mihaela Daniela (Bucatar) , 22 martie 2009

    Ati putea sa-mi spuneti ce este Bain Marie?

  • Fara foto

    oana , 06 octombrie 2008

    O lingurita de sare.. o lingura de zahar, 100 ml otet si apa... marar uscat, piper boabe..

    • Fara foto

      oana , 06 octombrie 2008

      Eu pun o lingura de zahar, 100ml otet, o lingurita de sare, morcov, ceapa rosie, flori de marar, cateva boabe de piper si umplu borcanul cu apa (borcan de 800 gr.).. Ii pun pe aragaz la bain-mare pana isi schimba culoarea si apoi intorc borcanul invers in apa sa se sterilizeze pana se raceste apa... Succes!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

206 voturi

Ingrediente

  • Borcane de 800 ml,
  • 100 ml otet
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita de sare
  • ceapa
  • o jumatate
  • piper
  • foi dafin
  • usturoi
  • marar uscat
  • boabe mustar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Niculae Tomaida

sos picant de rosii

usturoiul se piseaza bine. Se amesteca cu mustarul si se freaca bine. Rosiile se dau pe razatoarea

21 voturi    0 comentarii
15 min
Sosuri

ana maria

Aceasta reteta o folosesc de 5 ani. De atunci m-am maritat. E super, e gustoasa, tine mult timp si aceasta o voi folosi mereu, credeti-ma, e cea mai buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveciori bulgaresti.

Castraveciori bulgaresti.

Se aseaza castraveciorii in borcan, se pun mirodeniile, otetul si apa. Se fierb borcanele la bain-marie 25-30 minute de cand a dat in

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare cruda. Ceapa, morcovii, vinetele,ardeii

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi