autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

castraveciori bulgaresti

Autor: Niculae Tomaida (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 25 iulie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Niculae Tomaida (Maestru bucatar)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 25 iulie 2005

Ingrediente
Borcane de 800 ml,, 100 ml otet, , 2 lingurite zahar, , o lingurita de sare, , ceapa, , o jumatate, , piper, , foi dafin, , usturoi, , marar uscat, , boabe mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

206 voturi

Mod de preparare

Castravetii se aranjeaza cat mai bine in borcan.


Se pun otetul si celelalte ingrediente si se completeaza cu apa.


Dupa ce se leaga la gura se pune la Bain Marie si se fierb timp de 5 minute.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Castraveciori bulgaresti.

Se aseaza castraveciorii in borcan, se pun mirodeniile, otetul si apa. Se fierb borcanele la bain-marie

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Conserve si muraturi

dulceata de cirese

se scot samburii de la cirese.se adauga zaharul si se lasa pana a doua zi. se mai adauga 2 cani

10 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria , 26 august 2009

    Aceasta reteta o folosesc de 5 ani. De atunci m-am maritat. E super, e gustoasa, tine mult timp si aceasta o voi folosi mereu, credeti-ma, e cea mai buna.

  • Fara foto

    Mihaela Daniela (Bucatar) , 22 martie 2009

    Ati putea sa-mi spuneti ce este Bain Marie?

  • Fara foto

    oana , 06 octombrie 2008

    O lingurita de sare.. o lingura de zahar, 100 ml otet si apa... marar uscat, piper boabe..

    • Fara foto

      oana , 06 octombrie 2008

      Eu pun o lingura de zahar, 100ml otet, o lingurita de sare, morcov, ceapa rosie, flori de marar, cateva boabe de piper si umplu borcanul cu apa (borcan de 800 gr.).. Ii pun pe aragaz la bain-mare pana isi schimba culoarea si apoi intorc borcanul invers in apa sa se sterilizeze pana se raceste apa... Succes!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

206 voturi

Ingrediente

  • Borcane de 800 ml,
  • 100 ml otet
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita de sare
  • ceapa
  • o jumatate
  • piper
  • foi dafin
  • usturoi
  • marar uscat
  • boabe mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Niculae Tomaida

sos picant de rosii

usturoiul se piseaza bine. Se amesteca cu mustarul si se freaca bine. Rosiile se dau pe razatoarea

21 voturi    0 comentarii
15 min
Sosuri

ana maria

Aceasta reteta o folosesc de 5 ani. De atunci m-am maritat. E super, e gustoasa, tine mult timp si aceasta o voi folosi mereu, credeti-ma, e cea mai buna.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata naturala din flori de mac

Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi