festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Castraveti in saramura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti.


Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit.


Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 09 iulie 2010

    Reteta nu imi apartine, eu am comentat reteta si am aratat muraturile mele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Castraveti murati...

  • Fara foto

    adrian , 20 august 2009

    Reteta e cam..."neterminata"!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

39 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena

Reteta nu imi apartine, eu am comentat reteta si am aratat muraturile mele.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi