Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.
Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.
NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.
A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.
Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.
Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas.
Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul , lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.
Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer.
Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca.
Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna.
Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.
Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.
Pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/08/castraveti-murati-in-vin.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii