festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati pentru iarna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan.


Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar,100 ml de otet din vin, un pachetel conservant, piper boabe,boabe de coriandru, boabe mustar,usturoi,ceapa rondele,marar uscat,rondele de morcov. amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.


Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean si marar uscat.


Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.


Castravetii vor fi tari si se pot pastra pana vine caldura mare vorba lui Caragiale.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sebastian (Maestru bucatar):

    reteta cu 5 l apa,5lingui sare,5 linguri zahar 100 ml.otet si 4 kg.castraveti este pentru 2 borcane a 5 l.total gresita reteta !

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    multumesc mult...

  • Fara foto

    Geanina , 24 septembrie 2013

    Foerte bun

  • Fara foto

    bvfggj , 13 septembrie 2013

    c-am complicata reteta...

    • Fara foto

      Dorina Ciorba , 10 septembrie 2013

      ..sper sa fie buni...incerc si reteta asta.

    • Fara foto

      Daria Istrati Antonio Karina , 11 iulie 2013

      gustos

    • Fara foto

      Craciun Lenuta , 09 iulie 2013

      acum iamm pus.

    • Fara foto

      Maria Denisa Burada , 07 iulie 2013

      cred ca sunt o bunatat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Va multumesc mult...Intr-adevar sunt deliciosi...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cred ca sunt o bunatate,eu folosesc Pikant fix iute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      La fel ii pregatesc si eu,desi unele persoane.... nu folosesc conservant.Fara conservant se balaosesc si nu tin pana in primavara.Feicitari draga Valentina.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Da sunt buni castravetii murati si cu cativa catei de usturoi.Exista in comert plicuri speciale ptr. muraturi ce contin boabe de piper,ienibahar,mustar etc.

    • Fara foto

      vera , 03 august 2009

      La noi se numesc castraveti bulgaresti, cred ca sunt ft buni, o sa pregatesc si eu dupa reteta ta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Eu nu folosesc usturoi la castravetii in otet, decat foarte putin pentru gust.Am sa pun s eu un borcan dupa reteta asta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Sunt asa de buni cu usturoi...! Dar eu nu pun zahar... Adaug si niste conopida si o varza mica rosie.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Castraveti murati cu usturoi inca nu am mancat dar cred ca au un gust deosebit.Felicitari pentru idee:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • 3 - 4 kg castraveti
  • piper boabe
  • coriandru boabe
  • 5 l apa
  • 5 linguri sare
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • usturoi
  • o ceapa rondele
  • rondele de morcov
  • marar uscat
  • 1 pliculet conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi