autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati pentru iarna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan.


Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar,100 ml de otet din vin, un pachetel conservant, piper boabe,boabe de coriandru, boabe mustar,usturoi,ceapa rondele,marar uscat,rondele de morcov. amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.


Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean si marar uscat.


Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.


Castravetii vor fi tari si se pot pastra pana vine caldura mare vorba lui Caragiale.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sebastian (Maestru bucatar):

    reteta cu 5 l apa,5lingui sare,5 linguri zahar 100 ml.otet si 4 kg.castraveti este pentru 2 borcane a 5 l.total gresita reteta !

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2014

    sunt deliciosi...ii recomand cu drag...

  • Fara foto

    Natalia Rusu , 30 iunie 2014

    am să încerc

  • Fara foto

    Tatiana Paulescu , 24 iunie 2014

    foarte buna reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Geanina , 24 septembrie 2013

      Foerte bun

    • Fara foto

      bvfggj , 13 septembrie 2013

      c-am complicata reteta...

    • Fara foto

      Dorina Ciorba , 10 septembrie 2013

      ..sper sa fie buni...incerc si reteta asta.

    • Fara foto

      Daria Istrati Antonio Karina , 11 iulie 2013

      gustos

    • Fara foto

      Craciun Lenuta , 09 iulie 2013

      acum iamm pus.

    • Fara foto

      Maria Denisa Burada , 07 iulie 2013

      cred ca sunt o bunatat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Va multumesc mult...Intr-adevar sunt deliciosi...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cred ca sunt o bunatate,eu folosesc Pikant fix iute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      La fel ii pregatesc si eu,desi unele persoane.... nu folosesc conservant.Fara conservant se balaosesc si nu tin pana in primavara.Feicitari draga Valentina.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Da sunt buni castravetii murati si cu cativa catei de usturoi.Exista in comert plicuri speciale ptr. muraturi ce contin boabe de piper,ienibahar,mustar etc.

    • Fara foto

      vera , 03 august 2009

      La noi se numesc castraveti bulgaresti, cred ca sunt ft buni, o sa pregatesc si eu dupa reteta ta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Eu nu folosesc usturoi la castravetii in otet, decat foarte putin pentru gust.Am sa pun s eu un borcan dupa reteta asta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Sunt asa de buni cu usturoi...! Dar eu nu pun zahar... Adaug si niste conopida si o varza mica rosie.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Castraveti murati cu usturoi inca nu am mancat dar cred ca au un gust deosebit.Felicitari pentru idee:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

105 voturi

Ingrediente

  • 3 - 4 kg castraveti
  • piper boabe
  • coriandru boabe
  • 5 l apa
  • 5 linguri sare
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • usturoi
  • o ceapa rondele
  • rondele de morcov
  • marar uscat
  • 1 pliculet conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    45 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

sunt deliciosi...ii recomand cu drag...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi