autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala castravetii.


Se curata hreanul.


Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean.


Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente (pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, boabe mustar.


Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.


Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Loredana_Remus

    Loredana_Remus (Bucatar) , 07 mai 2012

    Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Merita incercata ...

  • Fara foto

    dya , 03 iulie 2010

    super sit!!

    • Fara foto

      violeta , 23 septembrie 2009

      Am sa incerc si aceasta reteta,ce sa fac sa nu se intinda zeama?

    • Fara foto

      nicu , 13 iulie 2009

      Nu specifica cite grame sa aiba cana de otet.

    • Fara foto

      vali , 04 august 2008

      Nu se fierbe apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

251 voturi

Ingrediente

  • castraveti
  • piper
  • sare
  • zahar
  • otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • marar
  • frunze de telina
  • conservant
  • ardei iute (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

10 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Loredana_Remus (Bucatar)

Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si apa. Vinetele se taie cubulete

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus. Apoi, gogosarul se

2 voturi    8 comentarii
3h
Conserve si muraturi