autor:

autor

» » Prajituri

Cataif

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g fidea, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa, 500 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

67 voturi

Mod de preparare

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios!


Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca vegetala.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Delicoasa si simplu de facut. O reteta extrem de simpla. O mai incercasem de doua ori si foaia de fidea a iesit tare, crocanta. A doua zi se inmuia dupa ce o imbracam in frisca si o lasam la rece. De data asta insa fideaua a fost practic fiarta in sirop. Am putut gusta prajitura imediat dupa ce s-a racit. Nu stiu cum trebuie sa iasa in mod normal (nu am gustat niciodata cataif de la un restaurant cu specific turcesc),dar ideea este ca imi plac ambele variante la fel de mult, iar faptul ca este o prajitura rapida si poate fi consumata si in perioada postului o claseaza in top 3 al preferintelor mele.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    niculache diana , 25 aprilie 2010

    cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    fideaua e din orez?

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O idee excelenta pentru aceasta perioada de post. Am s-o incerc si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      foarte bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc Dana ca ai incercat reteta si este minunata, demult vroiam sa fac si eu. Acum sigut voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    23 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

niculache diana

cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina

12 voturi    12 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii