autor:

autor

» » Prajituri

Cataif

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios!


Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca vegetala.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Delicoasa si simplu de facut. O reteta extrem de simpla. O mai incercasem de doua ori si foaia de fidea a iesit tare, crocanta. A doua zi se inmuia dupa ce o imbracam in frisca si o lasam la rece. De data asta insa fideaua a fost practic fiarta in sirop. Am putut gusta prajitura imediat dupa ce s-a racit. Nu stiu cum trebuie sa iasa in mod normal (nu am gustat niciodata cataif de la un restaurant cu specific turcesc),dar ideea este ca imi plac ambele variante la fel de mult, iar faptul ca este o prajitura rapida si poate fi consumata si in perioada postului o claseaza in top 3 al preferintelor mele.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    niculache diana , 25 aprilie 2010

    cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    fideaua e din orez?

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O idee excelenta pentru aceasta perioada de post. Am s-o incerc si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      foarte bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc Dana ca ai incercat reteta si este minunata, demult vroiam sa fac si eu. Acum sigut voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

niculache diana

cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri