» »

Retete "dobos"

Retete culinare
Cuvinte cautate: dobos
26 rezultate
  • Tort dobos

    Blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, vanilia, coaja si zeama de lamaie si zaharul, pana ce amestecul isi dubleaza

    14 comentarii

  • Tort Dobos cu ursuleti

    Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele

    3 comentarii

  • Imitatie dobos

    Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiie(sau

    30 comentarii

  • Tort Dobos cu alune de padure

    Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri

    10 comentarii

  • Tort Dobos

    Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat cu cacaoa pana a devenit o crema

    22 comentarii

  • Tort Dobos (mic)

    Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam

    7 comentarii

  • Prajitura Dobos

    Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza o compozitie asemanatoarea ca cea

    4 comentarii

  • Dobos cu glazura alba

    Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva.Adaugi praful de copt si faina cernuta si framanti aluatul.Il imparti

    7 comentarii

  • Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

    Foile de Doboș: Se separa ouale. Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana devin spuma si zaharul e dizolvat.

    5 comentarii

  • Tort Dobos

    In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul

    3 comentarii

  • Tort Dobos

    am batut blat din 2 albuse si o lingura de apa apoi am adaugat 3 linguri de zahar ,galbenusele ,faina si putin praf de copt,am impartit

    0 comentarii

  • Dobos

    Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile

    3 comentarii

  • Prajitura Dobos

    Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si

    1 comentariu

  • Dobos

    Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii. Crema: Cele

    4 comentarii

  • Tort Dobos

    Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pina se intareste spuma.

    3 comentarii

  • DOBOS CU CREMA CARAMEL

    Pt. foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. se foloseste o tava pt copt

    4 comentarii

  • Dobos aperitiv

    Untul se stoarce de apa, se condimenteaza. Se asaza pe un platou feliile de cascaval unse cu unt,peste care se fixeaza sunca,se repeta

    4 comentarii

  • TORT DIPLOMAT CU FOI DE DOBOS

    Foile:se amesteca toate ingrendientele si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Cremele:se fierb budincile

    1 comentariu

  • Dobos Usor

    Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna

    0 comentarii

  • Dobos-tort cu cacao

    Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc foile in

    0 comentarii

  • Dobos-tort cu ciocolata

    Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina

    0 comentarii

  • "Dobos" tort

    BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat

    0 comentarii

  • Tort "Dobos"

    Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie

    0 comentarii

  • Prajitura dobos

    Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand

    0 comentarii

  • Dobos din sunca

    Se freaca untul cu piper si zeama de lamaie, pana se omogenizeaza. Se asaza o felie de cascaval, se unge cu unt , apoi se pune o felie

    0 comentarii

  • Foi de dobos cu crema de ness

    Pregatesti folie asa: amesteci ingredientele de mai sus si faci o coca pe care o intinzi in 4 foi si le coci pe dosul tavii. Pregatesti

    0 comentarii

coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Inapoi la scoala
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Gogosarul puturosului

Gogosarul puturosului

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas. Se toaca telina si capatana se taie felii. Intr-o oala se pun pe foc toate, mai putin

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosi cu ciocolata si goji

Gogosi cu ciocolata si goji

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga treptat laptele caldut, uleiul, extractul de vanilie

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse