festivalul blogurilor gustoase

» »

Retete "dobos"

Retete culinare
Cuvinte cautate: dobos
26 rezultate
  • Tort dobos

    Blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, vanilia, coaja si zeama de lamaie si zaharul, pana ce amestecul isi dubleaza

    14 comentarii

  • Tort Dobos cu ursuleti

    Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele

    3 comentarii

  • Imitatie dobos

    Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiie(sau

    28 comentarii

  • Tort Dobos cu alune de padure

    Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri

    10 comentarii

  • Tort Dobos

    Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat cu cacaoa pana a devenit o crema

    22 comentarii

  • Tort Dobos (mic)

    Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam

    3 comentarii

  • Prajitura Dobos

    Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza o compozitie asemanatoarea ca cea

    4 comentarii

  • Dobos cu glazura alba

    Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva.Adaugi praful de copt si faina cernuta si framanti aluatul.Il imparti

    7 comentarii

  • Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

    Foile de Doboș: Se separa ouale. Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana devin spuma si zaharul e dizolvat.

    5 comentarii

  • Tort Dobos

    In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul

    3 comentarii

  • Tort Dobos

    am batut blat din 2 albuse si o lingura de apa apoi am adaugat 3 linguri de zahar ,galbenusele ,faina si putin praf de copt,am impartit

    0 comentarii

  • Dobos

    Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile

    3 comentarii

  • Prajitura Dobos

    Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si

    1 comentariu

  • Dobos

    Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii. Crema: Cele

    4 comentarii

  • Tort Dobos

    Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pina se intareste spuma.

    3 comentarii

  • DOBOS CU CREMA CARAMEL

    Pt. foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. se foloseste o tava pt copt

    4 comentarii

  • Dobos aperitiv

    Untul se stoarce de apa, se condimenteaza. Se asaza pe un platou feliile de cascaval unse cu unt,peste care se fixeaza sunca,se repeta

    4 comentarii

  • TORT DIPLOMAT CU FOI DE DOBOS

    Foile:se amesteca toate ingrendientele si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Cremele:se fierb budincile

    1 comentariu

  • Dobos Usor

    Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna

    0 comentarii

  • Dobos-tort cu cacao

    Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc foile in

    0 comentarii

  • Dobos-tort cu ciocolata

    Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina

    0 comentarii

  • "Dobos" tort

    BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat

    0 comentarii

  • Tort "Dobos"

    Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie

    0 comentarii

  • Prajitura dobos

    Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand

    0 comentarii

  • Dobos din sunca

    Se freaca untul cu piper si zeama de lamaie, pana se omogenizeaza. Se asaza o felie de cascaval, se unge cu unt , apoi se pune o felie

    0 comentarii

  • Foi de dobos cu crema de ness

    Pregatesti folie asa: amesteci ingredientele de mai sus si faci o coca pe care o intinzi in 4 foi si le coci pe dosul tavii. Pregatesti

    0 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort cu crema de banane

Tort cu crema de banane

Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se

0 voturi    1 comentariu
1h
Torturi