autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Ceafa afumata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
2 bucati de ceafa, sare, piper,, cimbru, nucsoa(macinate), Baitz:, 3 l apa.3 linguri sare mare, piper,ienibahar boabe,foi de dafin,o ceapa, usturoi 5-6 catei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Incorporam condimentele si sarea. se pudreaza cu amestecul de condimente.


Baitzul obtinut din apa, ceapa, usturoi, condimente,il rastorni peste ceafa care a stat condimentata la rece timp de 3-4 ore. Lasi carnea in baitz timp de 24 de ore, dupa care o usuci intr-un prosop de hartie, o snuruiesti cu ata de bucatarie si o afumi la foc timp de 3-4 ore (la foc,nu la fum). Lasam la scurs peste noapte.


Se spala si se fierbe inainte de servire, in apa cu vin si condimente.(Timpul specificat a fost doar cel alocat exclusiv manoperei, nu si macerarii sau afumarii)
Incorporam condimentele si sarea.
Retete
Alte retete din Aperitive

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete. Intr-o tigaie

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa
  • sare
  • piper,
  • cimbru
  • nucsoa(macinate)
  • Baitz:
  • 3 l apa.3 linguri sare mare
  • piper,ienibahar boabe,foi de dafin,o ceapa
  • usturoi 5-6 catei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

20 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Cand am vazut poza, puteam jura ca e reteta ta! Grozavă!

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Crenvusti in aluat

Crenvusti in aluat

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp, punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite gratinate, cu carne de pui

Clatite gratinate, cu carne de pui

Pentru clatita am amestecat laptele cu oul, am pus faina, 2-3 linguri odata si am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase. Am condimentat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive