autor:

Cely Snijec

» » Aperitive cu carne

Ceafa afumata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Incorporam condimentele si sarea. se pudreaza cu amestecul de condimente.


Baitzul obtinut din apa, ceapa, usturoi, condimente,il rastorni peste ceafa care a stat condimentata la rece timp de 3-4 ore. Lasi carnea in baitz timp de 24 de ore, dupa care o usuci intr-un prosop de hartie, o snuruiesti cu ata de bucatarie si o afumi la foc timp de 3-4 ore (la foc,nu la fum). Lasam la scurs peste noapte.


Se spala si se fierbe inainte de servire, in apa cu vin si condimente.(Timpul specificat a fost doar cel alocat exclusiv manoperei, nu si macerarii sau afumarii)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa
  • sare
  • piper,
  • cimbru
  • nucsoa(macinate)
  • Baitz:
  • 3 l apa.3 linguri sare mare
  • piper,ienibahar boabe,foi de dafin,o ceapa
  • usturoi 5-6 catei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Cand am vazut poza, puteam jura ca e reteta ta! Grozavă!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare,

53 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui

Taiem pieptul de pui in fasii potrivite. Acoperim fiecare bucata cu o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele pana cand obtinem

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne