autor:

Cely Snijec

» » Aperitive cu carne

Ceafa afumata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Incorporam condimentele si sarea. se pudreaza cu amestecul de condimente.


Baitzul obtinut din apa, ceapa, usturoi, condimente,il rastorni peste ceafa care a stat condimentata la rece timp de 3-4 ore. Lasi carnea in baitz timp de 24 de ore, dupa care o usuci intr-un prosop de hartie, o snuruiesti cu ata de bucatarie si o afumi la foc timp de 3-4 ore (la foc,nu la fum). Lasam la scurs peste noapte.


Se spala si se fierbe inainte de servire, in apa cu vin si condimente.(Timpul specificat a fost doar cel alocat exclusiv manoperei, nu si macerarii sau afumarii)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa
  • sare
  • piper,
  • cimbru
  • nucsoa(macinate)
  • Baitz:
  • 3 l apa.3 linguri sare mare
  • piper,ienibahar boabe,foi de dafin,o ceapa
  • usturoi 5-6 catei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Cand am vazut poza, puteam jura ca e reteta ta! Grozavă!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rotite de pui

Rotite de pui

Pieptul de pui se da prin masina de tocat.Ceapa si mararul se toaca marunt,morcovul i l dam pe razatoarea mica. Amestecam carnea de

11 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne