autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Chec ca la mama acasa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
6 oua, 1 cana zahar, 1 cana si jumatate faina, jumatate pahar ulei, un sfert de pahar cu apa minerala, arome, cacao, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, unt sau margarina Rama pentru uns tavile, Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml), Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.


La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.


Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min.


Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min.


Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Este delicios...n-o sa va para rau ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Cred ca este tare bun,o sa incerc si eu reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • jumatate pahar ulei
  • un sfert de pahar cu apa minerala
  • arome
  • cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • unt sau margarina Rama pentru uns tavile
  • Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml)
  • Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicios...n-o sa va para rau ...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina

12 voturi    12 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii