autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Chec ca la mama acasa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
6 oua, 1 cana zahar, 1 cana si jumatate faina, jumatate pahar ulei, un sfert de pahar cu apa minerala, arome, cacao, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, unt sau margarina Rama pentru uns tavile, Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml), Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.


La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.


Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min.


Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min.


Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Este delicios...n-o sa va para rau ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Cred ca este tare bun,o sa incerc si eu reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • jumatate pahar ulei
  • un sfert de pahar cu apa minerala
  • arome
  • cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • unt sau margarina Rama pentru uns tavile
  • Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml)
  • Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicios...n-o sa va para rau ...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse