autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Chec ca la mama acasa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.


La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.


Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min.


Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min.


Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Este delicios...n-o sa va para rau ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Cred ca este tare bun,o sa incerc si eu reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • jumatate pahar ulei
  • un sfert de pahar cu apa minerala
  • arome
  • cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • unt sau margarina Rama pentru uns tavile
  • Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml)
  • Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicios...n-o sa va para rau ...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada cu ciocolata si visine din dulceata

Rulada cu ciocolata si visine din dulceata

BLATUL: Într-un vas de mixer/ robot se separă albușurile de gălbenușuri și se bat cu telul sau se mixează împreună

11 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri