autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

CHEC CU CREMA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 galbenusuri, 500 g zahar, 20 linguri apa calduta, 2 pachete praf de copt - se cerne impreuna cu faina, 14 linguri ulei, 500 g faina, 8 albusuri batute spuma, 4 linguri cacao, Crema:, 10 lingurite faina, 2 cesti lapte, 2 pachete unt, 300 g zahar pudra vanilat, Glazura:, 200 g zahar, 3 linguri apa, 80 g unt, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

37 voturi

Mod de preparare

Blatul


Cele 8 galbenusuri se freaca cu 500 g zahar, 20 linguri apa calduta,2 pachete praf de copt cernute impreuna cu 500 g faina,14 linguri ulei si spuma obtinuta din cele 8 albusuri batute f bine.


Jumatate din compozitie se pune intr-o tava de chec,iar cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu 4 linguri cacao dizolvate cu 2-4 linguri apa calduta si se toarna in cea de a doua forma de chec.


Se introduc ambele checuri in cuptorul preincalzit pentru coacere. Cand s-au copt si racit se taie checurile felii de grosimea degetului mic,se ung cu crema alternativ,una alba,una maro,astfel formandu-se la loc 2 checuri.


Crema:


10 lingurite faina se dizolva cu 2 cesti lapte. pune la foc mic pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu 2 pachete de unt frecate spuma cu 300 g zahar pudra vanilat.


Dupa ce terminati de refacut cele 2 checuri ,se imbraca cu crema ramasa si se toarna glazura.


Glazura:


200 g zahar se dizolva cu 3 linguri apa.


Se fierbe si se adauga 80 g unt si 2 linguri cacao.


Cand se serveste prima taiere (prima felie)se face obisnuit,dupa care urmatoarele taieri se vor face oblic.


Aceste checuri, torturi le mai puteti orna cu frisca sau dupa imaginatia dvs.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Intr-adevar este si merita preparat...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Cred ca e un deliciu.

Dificultate

Medie

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 20 linguri apa calduta
  • 2 pachete praf de copt - se cerne impreuna cu faina
  • 14 linguri ulei
  • 500 g faina
  • 8 albusuri batute spuma
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 10 lingurite faina
  • 2 cesti lapte
  • 2 pachete unt
  • 300 g zahar pudra vanilat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 80 g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar este si merita preparat...



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

MOD DE PREPARARE Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu doar pana ce se dizolva zaharul.Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In

7 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi