autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

CHEC CU CREMA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul


Cele 8 galbenusuri se freaca cu 500 g zahar, 20 linguri apa calduta,2 pachete praf de copt cernute impreuna cu 500 g faina,14 linguri ulei si spuma obtinuta din cele 8 albusuri batute f bine.


Jumatate din compozitie se pune intr-o tava de chec,iar cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu 4 linguri cacao dizolvate cu 2-4 linguri apa calduta si se toarna in cea de a doua forma de chec.


Se introduc ambele checuri in cuptorul preincalzit pentru coacere. Cand s-au copt si racit se taie checurile felii de grosimea degetului mic,se ung cu crema alternativ,una alba,una maro,astfel formandu-se la loc 2 checuri.


Crema:


10 lingurite faina se dizolva cu 2 cesti lapte. pune la foc mic pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu 2 pachete de unt frecate spuma cu 300 g zahar pudra vanilat.


Dupa ce terminati de refacut cele 2 checuri ,se imbraca cu crema ramasa si se toarna glazura.


Glazura:


200 g zahar se dizolva cu 3 linguri apa.


Se fierbe si se adauga 80 g unt si 2 linguri cacao.


Cand se serveste prima taiere (prima felie)se face obisnuit,dupa care urmatoarele taieri se vor face oblic.


Aceste checuri, torturi le mai puteti orna cu frisca sau dupa imaginatia dvs.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Intr-adevar este si merita preparat...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Cred ca e un deliciu.

Dificultate

Medie

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 20 linguri apa calduta
  • 2 pachete praf de copt - se cerne impreuna cu faina
  • 14 linguri ulei
  • 500 g faina
  • 8 albusuri batute spuma
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 10 lingurite faina
  • 2 cesti lapte
  • 2 pachete unt
  • 300 g zahar pudra vanilat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 80 g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar este si merita preparat...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume