autor:

emadina

» » Prajituri

Chec cu fructe uscate

Autor: emadina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa ouale si se freaca galbenusurile cu zahar si unt apoi se adauga albusurile batute spuma.


Se adauga faina, smantana, sucul de portocale, fructele uscate, scortisoara, vanilia, esenta de rom si praful de copt. Compozitia se toarna intr+o tava de chec unsa cu grasime si tapetata cu faina.


Se coace la foc potrivit cca.40 de min.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura nuci macinate
  • 1 lingura caise uscate
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura prune uscate
  • 1 lingura smochine
  • 1 lingura curmale
  • 1 lingura nuca de cocos
  • suc de portocale
  • scortisoara
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt stins in suc de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de emadina

Omleta cu ciuperci si smantana

Ouale se bat bine. Se adauga ciupercile tocate,mararul, condimentele. Se toarna omleta in tigaie

1 vot    0 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Supa crema de naut

Nautul se lasa la inmuiat cca.24 de h. Se curata de pielite. Apoi se pune la fiert in oala de supa,

0 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

salata "puterea ursului"

Legumele se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se face un dressing de salata din vin,

0 voturi    1 comentariu
40 min
Salate de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse