autor:

sapunaru laura

» » Dulciuri diverse

Chec cu portocale

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
-4 oua, -300-400gr zahar, -300gr faina, -50ml ulei, -2-3 portocale, -un plic praf de copt, -esente,stafide, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pune in blender o portocala taiata in 4, se mixeaza pana devine crema.


Se adauga galbenusurile, uleiul,zaharul si se continua mixarea pana la omogenizare.se varsa amestecul intr-un castron marisor si se presara incet faina cu praful de copt. Optional adaugati si stafide.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare. adauga compozitiei de portocale, amestecand usor cu un tel (eu am facut cu mixerul).


Se varsa amestecul intr-o forma de chec, unsa si tapetata si se coace la 160 grade cca 40 minute.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec de post cu portocale

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care

9 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

chec cu nuca si portocale

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se

6 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    MERSI ADRIANA ! O ZI BUNA !!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    yami yami..ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -300-400gr zahar
  • -300gr faina
  • -50ml ulei
  • -2-3 portocale
  • -un plic praf de copt
  • -esente,stafide
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura

Placinta cu branza si stafide

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma

18 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Salata de linte cu carnati taranesti

Prajim carnatii intregi si dupa aceea ii taiem rondele. Amestecam uleiul, otetul, mustarul si ceapa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate

Salata de naut cu ceapa calita si rozmarin

De cu seara puneti nautul in apa la inmuiat, cu multa apa. In urmatoarea zi il scurgeti de apa si

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post

sapunaru laura (Chef de cuisine)

MERSI ADRIANA ! O ZI BUNA !!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse