autor:

sapunaru laura

» » Dulciuri diverse

Chec cu portocale

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in blender o portocala taiata in 4, se mixeaza pana devine crema.


Se adauga galbenusurile, uleiul,zaharul si se continua mixarea pana la omogenizare.se varsa amestecul intr-un castron marisor si se presara incet faina cu praful de copt. Optional adaugati si stafide.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare. adauga compozitiei de portocale, amestecand usor cu un tel (eu am facut cu mixerul).


Se varsa amestecul intr-o forma de chec, unsa si tapetata si se coace la 160 grade cca 40 minute.


Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    MERSI ADRIANA ! O ZI BUNA !!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    yami yami..ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -300-400gr zahar
  • -300gr faina
  • -50ml ulei
  • -2-3 portocale
  • -un plic praf de copt
  • -esente,stafide
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de sapunaru laura

Placinta cu branza si stafide

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma

16 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Salata de linte cu carnati taranesti

Prajim carnatii intregi si dupa aceea ii taiem rondele. Amestecam uleiul, otetul, mustarul si ceapa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

Salata de naut cu ceapa calita si rozmarin

De cu seara puneti nautul in apa la inmuiat, cu multa apa. In urmatoarea zi il scurgeti de apa si

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

sapunaru laura (Chef de cuisine)

MERSI ADRIANA ! O ZI BUNA !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în șapte părți egale. Pe fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse