autor:

COPILOU

» » Dulciuri diverse

Chec cu stafide

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Ingrediente
6 oua, 150g ulei, 400g zahar, zahar vanilat, esenta de rom, un praf de copt, 8 linguri de apa, 400g faina, 50g cacao, 100g stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, zaharul cu apa se fierbe pana se topeste, se pune peste albusuri, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, zaharul vanilat, faina si praful de copt stins cu apa.


Compozitia se toarna in 2 tavi. Din compozitie se opreste un sfert in care se adauga cacao, care se pune peste compozitia alba. Stafidele se tin in apa, iar apoi se trec prin faina.


Se da la cuptor 40 de min.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec cu cacao si stafide

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • catalina

    catalina (Chef de cuisine):

    am facut astazi reteta d-voastra. este minunata si mai simpla imposibil .o recomand din toata inima la toata lumea care vrea sa faca un chec gustos y aratos,aaaaa si rapid si simplu etc.va multumesc din suflet ,baietilor mei le-au placut tare mult.nu am avut tavii de chec asa ca am facut intr-o tava mare toata compozitia .aici va trimit o poza.va multumesc inca o data

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigea Georgeta , 10 ianuarie 2016

    Sint delicioase dar ingrasa

  • Fara foto

    Maria Mitrea , 09 ianuarie 2016

    Arata f. Bine ....cred ca sunt si bune aceste dulciuri

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 august 2015

    foarte frumos si bun -o intrebare de ce nu folosesti suc de portocala in loc de apa? /

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150g ulei
  • 400g zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • 8 linguri de apa
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • 100g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU

Omleta by copilou

Se taie ceapa si ardeiul marunt,sunculita fasii, iar cascavalul se da pe razatoare. Intr-o farfurie

7 voturi    3 comentarii
30h
Aperitive

Ciorba de urzici

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Cartofi cu branza si smantana

Se spala cartofi si se pun in coaja la steamer 40 min. Se scot si se lasa la racit 10 min, apoi se

3 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

foarte frumos si bun -o intrebare de ce nu folosesti suc de portocala in loc de apa? /



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si Mixati albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri de ovaz

Fursecuri de ovaz

Sunt adepta unui desert sanatos, light, care sa nu atenteze la silueta mea. Aceste fursecuri sunt foarte simplu de preparat, si sunt

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse