autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU ULEI

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
-6 oua mari, -200 g zahar, -100 ml ulei, -100 ml apa, -240 g faina, -50 g nuci taiate felii, -1 lingurita cu virf gem din coji de portocale sau doar coaja rasa de lamiie si portocala, -vanilie, -un virf de lingurita sare, -3/4 lingura cacao, -1/4 lingurita bicarbonat, -cca 60 g ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.


Albusurile se bat spuma si se lasa de-o parte.Faina se cerne(se poate pune cca 1 lingurita rasa de praf de copt,pt.siguranta;in cazul asta,se cerne cu faina);gemul de portocale,daca are sirop,se amesteca cu uleiul;daca e tare si uscat,se taie bucatele ,in faina.In faina se adauga nuca si sarea; amesteca totul.


Intr-un ibric,pus pe foc,se amesteca zaharul si apa,pina cind se topeste zaharul si siropul da in clocot.Albusul se bate,inca putin,ca sa-si revina,apoi se adauga putin rom(neaparat),care umfla spuma,apoi ,imediat siropul clocotit,turnat in suvoi subtire,batind mereu cu telul,pina cindse termin siropul si se umfla bine albusul.


Se pun apoi galbenusurile,uleiul si coaja de lamiie si portocala sau gemul,apoi vanilia;se amesteca, prin rasturnare;se adauga faina si se amesteca tot prin rasturnare.


Cind e gata,compozitia trebuie sa ramina spumoasa si umflata.Jumate din compozitie se pune in forma,iar in cealalta jumatate se pune cca 3/4 lingura cacao cernuta si bicarbonatul dizolvat in putin Otet;se amesteca;compozitia asta se pune peste compozitia din tava,fara cacao.


Se uniformizeaza si se apasa din loc in loc, compozitia cu cacao,sa fie checul marmorat.


Se da forma la cuptorul incalzit dinainte,la foc potrivit,cca 45 minute.


Va fi f.pufos. cind e rece se pune deasupra ciocolata, topita pe aburi,sau se orneaza altfel
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pavlova in culori de primavara

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem

12 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte bun checul tau Camy ! Imi place ca l-ai facut in forma de guguluf...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte bun acest chec!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Ce as papa o bucatica!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      tare bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Aratos si gustos

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Tot in forma de-asta,fac crema de zahar ars;arata f fain !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Am luat si eu o forma de curand, noroc cu reteta ta ca sa incerc forma. Arata tare bine.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Multumesc,"flori de piatra" ! E un chec f. bun;merita incercat !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Este foarte ingenioasa forma pe care i-ai dat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -6 oua mari
  • -200 g zahar
  • -100 ml ulei
  • -100 ml apa
  • -240 g faina
  • -50 g nuci taiate felii
  • -1 lingurita cu virf gem din coji de portocale sau doar coaja rasa de lamiie si portocala
  • -vanilie
  • -un virf de lingurita sare
  • -3/4 lingura cacao
  • -1/4 lingurita bicarbonat
  • -cca 60 g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

32 voturi    12 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

41 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte bun checul tau Camy ! Imi place ca l-ai facut in forma de guguluf...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse