autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU ULEI

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
-6 oua mari, -200 g zahar, -100 ml ulei, -100 ml apa, -240 g faina, -50 g nuci taiate felii, -1 lingurita cu virf gem din coji de portocale sau doar coaja rasa de lamiie si portocala, -vanilie, -un virf de lingurita sare, -3/4 lingura cacao, -1/4 lingurita bicarbonat, -cca 60 g ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.


Albusurile se bat spuma si se lasa de-o parte.Faina se cerne(se poate pune cca 1 lingurita rasa de praf de copt,pt.siguranta;in cazul asta,se cerne cu faina);gemul de portocale,daca are sirop,se amesteca cu uleiul;daca e tare si uscat,se taie bucatele ,in faina.In faina se adauga nuca si sarea; amesteca totul.


Intr-un ibric,pus pe foc,se amesteca zaharul si apa,pina cind se topeste zaharul si siropul da in clocot.Albusul se bate,inca putin,ca sa-si revina,apoi se adauga putin rom(neaparat),care umfla spuma,apoi ,imediat siropul clocotit,turnat in suvoi subtire,batind mereu cu telul,pina cindse termin siropul si se umfla bine albusul.


Se pun apoi galbenusurile,uleiul si coaja de lamiie si portocala sau gemul,apoi vanilia;se amesteca, prin rasturnare;se adauga faina si se amesteca tot prin rasturnare.


Cind e gata,compozitia trebuie sa ramina spumoasa si umflata.Jumate din compozitie se pune in forma,iar in cealalta jumatate se pune cca 3/4 lingura cacao cernuta si bicarbonatul dizolvat in putin otet;se amesteca;compozitia asta se pune peste compozitia din tava,fara cacao.


Se uniformizeaza si se apasa din loc in loc, compozitia cu cacao,sa fie checul marmorat.


Se da forma la cuptorul incalzit dinainte,la foc potrivit,cca 45 minute.


Va fi f.pufos. cind e rece se pune deasupra ciocolata, topita pe aburi,sau se orneaza altfel

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte bun checul tau Camy ! Imi place ca l-ai facut in forma de guguluf...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte bun acest chec!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Ce as papa o bucatica!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      tare bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Aratos si gustos

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Tot in forma de-asta,fac crema de zahar ars;arata f fain !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Am luat si eu o forma de curand, noroc cu reteta ta ca sa incerc forma. Arata tare bine.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Multumesc,"flori de piatra" ! E un chec f. bun;merita incercat !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Este foarte ingenioasa forma pe care i-ai dat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -6 oua mari
  • -200 g zahar
  • -100 ml ulei
  • -100 ml apa
  • -240 g faina
  • -50 g nuci taiate felii
  • -1 lingurita cu virf gem din coji de portocale sau doar coaja rasa de lamiie si portocala
  • -vanilie
  • -un virf de lingurita sare
  • -3/4 lingura cacao
  • -1/4 lingurita bicarbonat
  • -cca 60 g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

25 voturi    11 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

38 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte bun checul tau Camy ! Imi place ca l-ai facut in forma de guguluf...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se amesteca si se pune untul moale. Se

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 1

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf , zaharul vanilat si 100 g din nuca

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse