autor:

autor

» » Prajituri

Chec de portocale

   Specific: 

Brazilia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Brazilia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 gr. suc de portocale stors proaspat, 4 oua, 300 gr. zahar, 400 gr. faina, 1 praf copt, 2-3 linguri stafide, 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine, ulei si faina pentru tapetat forma

Dificultate: Medie Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul.


Se separa galbenusurile si albusurile.


Se bat spuma tare albusurile cu 100 gr. zahar.


Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun alternativ 150 gr. suc de portocale si faina. La sfarsit se pune praful de copt si fructele, care au fost date prin faina.


Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort.


Se pune in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim. Nu se deschide cuptorul primele 15 min.


Se lasa sa se raceasca in forma.


Se poate insiropa cu sucul de portocale ramas.
Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul.


Se separa galbenusurile si albusurile.


Se bat spuma tare albusurile cu 100 gr
Retete
Alte retete din Prajituri

Chec de post cu portocale

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Chec inel cu portocale

Pregatim o crema fina din unt moale si zahar, adaugam ouale batute separat cu un praf de sare, coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. suc de portocale stors proaspat
  • 4 oua
  • 300 gr. zahar
  • 400 gr. faina
  • 1 praf copt
  • 2-3 linguri stafide
  • 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine
  • ulei si faina pentru tapetat forma

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje