Chec de post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec de post

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare

Mod de preparare

Un desert bun ,ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Punem intr-un castron zaharul, uleiul,apa minerala, faina cernuta cu praful de copt,sarea ,esentele,coaja de lamaie,sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.

Impartim compozitia in doua.Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni,iar in cealalta nuca de cocos .Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.

Tapetam doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt,punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit,pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata

Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise