autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec delicios cu gem

Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu uleiul si zaharul, se adauga aromele si gemul, dupa care faina si bicarbonatul.


Se toarna compozitia in tavile de chec unse si tapetate si se coace. Dupa ce este gata se scot tavile pe un prosop umed, iar cand s-a racit se scoate din tavi si se presara cu zahar pudra sau se poate glazura cu glazura de caramel sau ciocolata de la DrOetker.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kamy

    kamy (Chef de cuisine):

    super a iesit...imi pare rau ca nu am facut o poza!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 5 oua intregi
  • o cana de zahar
  • 180 ml.
  • ulei
  • vanilie,
  • rom,
  • coaja de citrice
  • scortisoara
  • 5 linguri mari de gem de mere (se poate si cu gem de cirese sau alt fel care iti place) sau
  • 4 banane zdrobite
  • doua cani de faina si
  • o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lidia magureanu

Gandacei

Pentru coca se amesteca ingredientele, se framanta si se lasa sa se odihneasca cateva ore sau de

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat

9 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri