autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec delicios cu gem

Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 mai 2007

Ingrediente
5 oua intregi, , o cana de zahar, , 180 ml., ulei, , vanilie,, rom,, coaja de citrice, , scortisoara, , 5 linguri mari de gem de mere (se poate si cu gem de cirese sau alt fel care iti place) sau, 4 banane zdrobite, , doua cani de faina si, o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu uleiul si zaharul, se adauga aromele si gemul, dupa care faina si bicarbonatul.


Se toarna compozitia in tavile de chec unse si tapetate si se coace. Dupa ce este gata se scot tavile pe un prosop umed, iar cand s-a racit se scoate din tavi si se presara cu zahar pudra sau se poate glazura cu glazura de caramel sau ciocolata de la DrOetker.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kamy

    kamy (Chef de cuisine):

    super a iesit...imi pare rau ca nu am facut o poza!!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 5 oua intregi
  • o cana de zahar
  • 180 ml.
  • ulei
  • vanilie,
  • rom,
  • coaja de citrice
  • scortisoara
  • 5 linguri mari de gem de mere (se poate si cu gem de cirese sau alt fel care iti place) sau
  • 4 banane zdrobite
  • doua cani de faina si
  • o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lidia magureanu

Gandacei

Pentru coca se amesteca ingredientele, se framanta si se lasa sa se odihneasca cateva ore sau de

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat

9 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri