festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec din albusuri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile si migdalele prajite si taiate fin.


Se pune compozitia intr-o tava de marime medie (unsa si tapetata cu faina).


Se coace timp de aproape 50 minute la foc potrivit avand grija ca primul sfert de ora sa nu deschidem cuptorul pentru a nu se lasa checul. Cand a capatat o culoare de un auriu frumos checul este copt.


Acest chec se poate face cu succes din albusurile ramase de la ouale pe care le-am folosit la salata de boeuf.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit checul dupa reteta ta dar eu am adaugat si 2 linguri de ulei.A iesit frumos am pus si rahat si nuci.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Delia Alexandra , 28 octombrie 2013

    bun

  • Fara foto

    cristina , 29 septembrie 2013

    si galbenusurile?ce facem cu ele?

  • Fara foto

    Georgeta Caracuda , 28 septembrie 2013

    Multumesc chiar ca nu stiam ce sa pregatesc cu albusurile ramase

    • Fara foto

      Baubau Mihaela , 28 septembrie 2013

      super...eu mereu aruncam albusurile ramase daca nu le facem cu cocos..

    • Fara foto

      Lili Alex , 28 septembrie 2013

      buna idee

    • Fara foto

      Valeria Talpa , 28 septembrie 2013

      e super

    • Fara foto

      Bajno Oana , 28 septembrie 2013

      E foarte bun.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      am facut si eu acest chek si mi se pare cam inecacios!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Cunosc genul de chec,este foarte gustos si eu il fac de multe ori.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 6 linguri pline cu zahar pudra
  • 6 linfuri pline cu faina
  • miriodenii
  • 100 g nuci prajite (sau 50 g nuci + 50 g migdale)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Delia Alexandra

bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse