autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec din albusuri

   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul topit). Faina se amesteca cu praful de copt, nucile usor prajite si stafidele.


Se adauga la compozita albusurilor si se amesteca bine.


Se toarna in forma unsa si tapetata cu faina.


Se coace la 200grade timp de 42 minute. Cel putin 20 de minute a nu se deschide usa cuptorului.


Se serveste taiat felii la ceaiul de la ora 5 (five o'clock tea)

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Medie

Timp

49 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3-4 albusuri (de preferinta cele ramase de la prepararea maionezei)
  • 200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei sau 50 g unt topit
  • 1 lingura de miere
  • 100 g iaurt
  • 200g faina cernuta
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

14 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rataef

Rataef

1.Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam faina si praful de copt. 2.Incorporam toate ingredientele si framantam bine.Lasam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse