autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec din albusuri

   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 albusuri (de preferinta cele ramase de la prepararea maionezei), 200 g zahar, zeama de la o lamaie, 50 ml ulei sau 50 g unt topit, 1 lingura de miere, 100 g iaurt, 200g faina cernuta, 1 praf de copt, vanilie, coaja de lamaie, 50 g nuci, 50 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 49 min

22 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul topit). Faina se amesteca cu praful de copt, nucile usor prajite si stafidele.


Se adauga la compozita albusurilor si se amesteca bine.


Se toarna in forma unsa si tapetata cu faina.


Se coace la 200grade timp de 42 minute. Cel putin 20 de minute a nu se deschide usa cuptorului.


Se serveste taiat felii la ceaiul de la ora 5 (five o'clock tea)
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec din albusuri

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Incalzim cuptorul la 160 de grade. Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Medie

Timp

49 min

22 voturi

Ingrediente

  • 3-4 albusuri (de preferinta cele ramase de la prepararea maionezei)
  • 200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei sau 50 g unt topit
  • 1 lingura de miere
  • 100 g iaurt
  • 200g faina cernuta
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse