CHEC IN DOUA CULORI FARA PRAF DE COPT

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
CHEC IN DOUA CULORI FARA PRAF DE COPT

Ingrediente

  • - 200g faina alba trei nule
  • - 200 g zahar tos
  • - 6 oua
  • - 1 lingurita rasa sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 30 ml rom
  • - 150 ml ulei de floarea soarelui
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 25 g cacao.

Mod de preparare

Eu pregatesc la inceput tavile pentru cuptor, le sterg bine si le tapetez (le ung putin cu ulei si presar faina, repartizand totul uniform). De asemenea, dau si drumul la cuptor, la foc mic, sa fie cald.

Separam albusurile de galbenusuri. Punem 1/2 lingurita sare peste galbenusuri si le frecam putin cu o lingura (intensifica culoarea) si restul peste albusuri. Cu un mixer sau tel de mana, batem bine albusurile pana se intaresc putin, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa le batem. Cand s-au intarit mai mult, adaugam romul si le batem pana cand se intaresc atat de mult incat compozitia nu mai cade de pe tel iar in bol sta in sus cu mot. Adaugam dintr-o data uleiul, galbenusurile, coaja rasa de lamaie si amestecam usor de jos in sus cu telul, apoi adaugam dintr-o data faina cernuta si omogenizam, mestecand tot asa, usor si de jos in sus, pana se incorporeaza toata. Punem compozitia in tavi, lasand o idee mai mult de 1/4 in vas. Adaugam peste compozitia ramasa in bol cacao cernuta si amestecm bine, apoi o turnam peste cea din tavi, nivelam cu o spatula si intepam cu o furculita din loc in loc ca sa se formeze un model in interior. Punem imediat cele doua tavi la cuptor, fixam focul spre mediu si avem grija sa nu deschidem usa cuptorului in primele 20 de minute. Dupa 30 de minute verificam daca sunt gata, dupa aspect sau folosind o scobitoare. Cand sunt gata ele se desprind usor de marginile tavilor si sunt intarite deasupra. Daca focul a fost mai lent, sunt necesare cam 40 de minute.

Scoatem tavile, dam cu un cutit pe margini sa se desprinda bine, apoi le intoarcem cu fata in jos pe un fund mare de lemn. Intoarcem fiecare chec pe o latura, le acoperim cu un prosop de bucatarie mai gros si le lasam sa se raceasca asa. La sfarsit, le pudram cu zahar pudra si le putem servi. E bine sa taiem atat cat servim, pentru ca se pastreaza mai bine intregi. Ele raman pufoase si bune cateva zile.

Se pot servi la micul dejun sau ca gustare-desert, langa o cafea buna, apa minerala sau sucuri.

Este un chec foarte ieftin si bun si in acelasi timp simplu si rapid de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise