autor:

giorgiana

» » Dulciuri diverse

Chec oparit

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min.


Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare.


Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare.


Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare.


Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate.


Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra.


Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.


P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barzea Elena , 29 aprilie 2014

    Testat

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • nuci
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de giorgiana

Gogosele, reteta Antzukai

Batem ouale cu mixerul bine, adaugam zaharul, uleiul, bicarbonatul sau praful de copt si sana sau

16 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu branza, reteta Ioanei

Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari. Blatul: se amesteca toate componentele dupa care

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Fara foto

Barzea Elena

Testat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Branzoici

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina

5 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje