autor:

giorgiana

» » Dulciuri diverse

Chec oparit

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 2 cani zahar, 10 linguri apa, 10 linguri ulei, 2 cani faina, un varf de cutit bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala, nuci, stafide, rahat, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min.


Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare.


Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare.


Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare.


Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate.


Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra.


Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.


P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.
Se separa albusurile de galbenusuri.


Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min.


Se bat albusurile spuma cu un va
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec oparit

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu nuca

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zahar, se adauga uleiul, margarina, smantana, cacao si se amesteca

2 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barzea Elena , 29 aprilie 2014

    Testat

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • nuci
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana

Chec aperitiv

Se pun intr-un castron faina, ouale sparte, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Praful de

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Tort Joffre

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind,

77 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

39 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse