autor:

giorgiana

» » Dulciuri diverse

Chec oparit

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 2 cani zahar, 10 linguri apa, 10 linguri ulei, 2 cani faina, un varf de cutit bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala, nuci, stafide, rahat, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min.


Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare.


Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare.


Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare.


Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate.


Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra.


Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.


P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec oparit

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

"Sahlab"

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe

4 voturi    4 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barzea Elena , 29 aprilie 2014

    Testat

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • nuci
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana

Chec aperitiv

Se pun intr-un castron faina, ouale sparte, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Praful de

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Tort Joffre

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind,

77 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

35 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza medie pana devine un aluat omogen.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada de biscuiti cu banana

Rulada de biscuiti cu banana

Rulada de biscuiti o prajitura care place tuturor. Eu o pregatesc mereu, iar vara o pun la congelator si o servesc cu fructe. Topim

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse