autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec, , Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

208 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu.


Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie.


Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao).


Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec.


Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    geanina (Bucatar sef):

    delicios de pufos!niciodata nu a iesit mai bine! am adaugat coaja de portocala si nuci! am facut din 8 oua si au iesit 2 checuri...care au iesit din tava!unul e gata deja!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca_Dogarescu

    Raluca_Dogarescu (Bucatar) , 05 martie 2013

    foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

  • Fara foto

    bella (Bucatar) , 30 ianuarie 2011

    am facut acest chec si mi-a iesit super, super! merci frumos!

  • Fara foto

    nicol , 06 octombrie 2009

    ffffffff buna zic eu si simplu

Dificultate

Medie

Timp

1h

208 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • o lingura (15 gr) cacao
  • zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
  • Umplutura : alune
  • nuci
  • stafide
  • rahat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

25 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Raluca_Dogarescu (Bucatar)

foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse