autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec, , Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

208 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu.


Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie.


Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao).


Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec.


Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec pufos cu ciocolata si alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

13 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul

1 vot    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    geanina (Bucatar):

    delicios de pufos!niciodata nu a iesit mai bine! am adaugat coaja de portocala si nuci! am facut din 8 oua si au iesit 2 checuri...care au iesit din tava!unul e gata deja!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca_Dogarescu

    Raluca_Dogarescu (Bucatar) , 05 martie 2013

    foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

  • Fara foto

    bella (Bucatar) , 30 ianuarie 2011

    am facut acest chec si mi-a iesit super, super! merci frumos!

  • Fara foto

    nicol , 06 octombrie 2009

    ffffffff buna zic eu si simplu

Dificultate

Medie

Timp

1h

208 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • o lingura (15 gr) cacao
  • zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
  • Umplutura : alune
  • nuci
  • stafide
  • rahat.

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Raluca_Dogarescu (Bucatar)

foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mosocoarna cu prune

Mosocoarna cu prune

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje