festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu.


Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie.


Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao).


Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec.


Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    geanina (Bucatar sef):

    delicios de pufos!niciodata nu a iesit mai bine! am adaugat coaja de portocala si nuci! am facut din 8 oua si au iesit 2 checuri...care au iesit din tava!unul e gata deja!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca_Dogarescu

    Raluca_Dogarescu (Bucatar) , 05 martie 2013

    foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

  • Fara foto

    bella (Bucatar) , 30 ianuarie 2011

    am facut acest chec si mi-a iesit super, super! merci frumos!

  • Fara foto

    nicol , 06 octombrie 2009

    ffffffff buna zic eu si simplu

Dificultate

Medie

Timp

1h

208 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • o lingura (15 gr) cacao
  • zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
  • Umplutura : alune
  • nuci
  • stafide
  • rahat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Raluca_Dogarescu (Bucatar)

foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse