Cheesecake "After eight"

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake "After eight"

Ingrediente

  • Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta, aromata si racoritoare. Pe mine m-a "ispitit" imediat! Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau.
  • http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html#
  • As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine.
  • Avem nevoie de :
  • Blatul de biscuiti
  • • 200 g biscuiti digestivi
  • • 125 g unt
  • • 2 linguri zahar brun
  • Crema mousse de ciocolata
  • • 125 g ciocolata amara
  • • 5 g gelatina
  • • 125 ml frisca lichida + 1 lingura de zahar
  • • 25 ml frisca lichida
  • Crema mousse de menta
  • • 375 g branza cremoasa Philadelphia
  • • 150 ml sirop de menta
  • • 90 ml frisca lichida
  • • 8 g gelatina
  • • 3 linguri lapte
  • • esenta de menta
  • • colorant alimentar verde ( optional)
  • Glazura de ciocolata alba
  • • 200 g ciocolata alba
  • • 150 ml frisca lichida
  • • 4 g gelatina
  • Pentru decor
  • • 1 cutie de ciocolata “After eight”
  • • frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Blatul de biscuiti

Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca.

Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o lingura.

Se lasa la rece in frigider pentru 30 de minute.

Crema mousse de ciocolata

Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece timp de 5minute.

Topim ciocolata taiata in bucatele mai mici pe baie de aburi impreuna cu 25 ml de frisca lichida si avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc.

Se da deoparte si se adauga gelatina ; se amesteca bine sa se omogenizeze crema si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin .

Se mixeaza bine 125 ml de frisca lichida cu o lingura de zahar si se adauga treptat in crema de ciocolata.

Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul de biscuiti si se da din nou la frigider 30 de minute.

Crema mousse de menta

Se inmoaie gelatina in 4 linguri de lapte rece 5 minute.

Se amesteca branza crema cu siropul de menta si cateva picaturi de esenta de menta pana se omogenizeaza.

Se bate frisca lichida cu mixerul .

Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde 25 de secunde si se lasa sa se raceasca putin.

Se amesteca apoi cu cateva linguri din crema de branza si menta;se adauga apoi la restul cremei de branza si se amesteca bine , pana la omogenizare.

Se adauga treptat la aceasta crema frisca batuta.

Se pune peste crema de ciocolata si se da la rece la frigider pentru cel putin 1 ora.

Glazura de ciocolata alba

Se inmoaie gelatina in 2 linguri de lapte rece 5 minute.

Ciocolata alba se taie in bucatele mai mici si se pune sa se topeasca pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida, avand grija sa nu fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita la microunde 20 de secunde, amestecand pana la omogenizare.

Se scoate prajitura din tava si se aseaza pe un gratar deasupra unei tavi.

Cand glazura s-a racit se toarna peste prajitura;daca nu a acoperit complet prajitura se ia din glazura scursa in tava si se retoarna.

Se decoreaza dupa gust.

Eu am imbracat marginile prajiturii cu bucati de ciocolata”After eight” si am lasat-o la frigider pana la consumare( minimum 1 ora).

Se presara cu frunze de menta proaspata inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise