Cheesecake cu ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente

  • 1280 g branza dulce de vaci
  • 200 g smantana (20% grasime)
  • 170 g zahar
  • 2 oua (de tara am folosit eu)
  • 3 lg faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 picaturi esenta de pepene galben
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smantana si esenta, si mixeaza bine.

2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.

3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.

4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min.

5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.

Glazura si asamblare:

1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.

2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, sub gratar pune un platou si toarna glazura deasupra prajiturii. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.

Enjoy!

Nota: - in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.

- poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti este pe plac.

- carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise