Cheesecake de zmeurã

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake de zmeurã

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr. biscuiti simpli sfãrâmati
  • 80 gr. unt
  • 80 gr. zahãr
  • Crema:
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr. lapte condensat
  • 150 gr. mascarpone
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 4 foi de gelatinã incolorã
  • 3 dl smântânã rece pt. bãtut cu 50 gr. zahãr
  • Top:
  • 250 gr. dulceatã de zmeurã
  • Decor:
  • fructe de pãdure

Mod de preparare

1)Pt. blat:

Amestecã biscuiti sfãrâmati (eu am pus biscuiti intregi intr-o pungã de plastic groasã si i-am bãtut cu sucitorul)cu untul moale si zahãrul.

Amestecã bine cu mâna.

Intr-o farfurie mai mare, pune o formã detasabilã fãrã fund, apoi pune biscuiti si aranjeazã.Dã la rece.

2)Intre timp, amestecã laptele (am pus din cutie,nu l-am fiert...)cu laptele condensat, brânza mascarpone si sucul de portocalã.

Pune foile de gelatinã in apã rece, pt. 2 min.

Scurge bine si punele pe baie de aburi, amestecând pãnã se topesc.

Toarnã-le in preparatul initial, impreunã cu smântãna bãtutã friscã cu zahãrul.Amestecã bine, trebuie sã fie o cremã tare.

Sfat:

In comert gãsim produsele la un gramaj diferit de cât zice in retetã,asa cã am respectat toti pasii retetei dar, am cumpãrat brânza mascarpone la 350 gr. si laptele condensat la 400 gr.

Am pus totul pt. cã imi pare rãu sã arunc, sau sã uit de ele in frigider....

Smântâna e bine sã se batã inante de a topi foile de gelatinã.

A iesit crema moale si m-am speriat, asa cã am mai topit 6 foi de gelatinã si am pus in cremã in afarã de cele 4.Am scos farfuria cu biscuiti, si am pus crema.

Am respirat usuratã, a iesit totul ok.Am dat la rece pãnã sa intãrit bine,apoi am pus dulceata si deasupra fructele de pãdure.

Am dat la rece din nou.

Inainte de a servi cu ajutorul unui cutit desprinde cu grijã ca la budincã,tortul de pereti formei detasabile apoi scoate.

A iesit o bunãtate, sper sã vã placã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise