autor:

Camelia Grosu

» » Retete vegetariene

Chiftele cu orez

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa in care au fiert, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare cand sunt reci.


Se pune orezul spalat bine la fiert cu 3 cani si jumatate de apa pana nu mai are apa deloc si se lasa la racit.


Se amesteca cartofii cu orezul, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, sare, piper, 2 linguri cu varf de faina si se amesteca bine. Daca vi se pare compozitia prea moale se mai adauga faina.


Se ia cu lingura din compozitie, se formeaza chiftele, se da fiecare prin pesmet si se prajesc in ulei incins.


Se scot pe un prosop absorbant.


Se servesc alaturi de legume fierte.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am pregatit chiftelute dupa reteta ta. Au iesit foarte bune!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine):

    E o reteta fantastica !.Am asezat chiftelele pe un pat de paste (scoici) cu un sos de rosii dulce acrisor picant si inobilat cu sfecla rosie.Nu am de ales decat sa dau punctajul maxim!! Felicitari pentru reteta!!!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    OCTAVIAN (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    Mi-a scos sufletul! Daca nu faci chiftelele cu mina uda, se fac praf in tigaie... A trebuit sa schimb uleiul de 2 ori, era plin de farimituri arse. Am renuntat la tigaie. Am mai adaugat o telina cit pumnul, rasa, patrunjel si mult marar, am facut bile cit galustele cu prune si am bagat la cuptor, in tava. Cind au inceput sa se rumeneasca, am presarat cascaval ras si i-am mai dat o tura la cuptor. Acum ma duc sa fac curatenie in urma mea, ca ma omoara nevasta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte bune pt poat.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Interesanta reteta!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      ce interesant, nu am facut niciodata !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      O sa fac si eu, arata super! Mai ales ca eu tin post.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicioase !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Foarte bune si foarte frumos prezentate........

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ce este in poza 8 este faina. Nu am pus cascaval. Mie imi plac mai mult reci. Cam atat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Interesanta ideea pentru post. Sarut mana

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      cu orez....interesant!trebuie sa fie f.bune.O sa le fac!

    • Fara foto

      Angy , 04 martie 2010

      Ce se vede in foto 8 este faina,de fapt daca cititi bine reteta spune clar ca" se pun doua linguri de faina".Interesanta reteta!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      O sa incerc si eu.......

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      interesant.. o sa incerc reteta maine si o sa spun cum a iesit

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      interesant.. o sa incerc reteta maine si o sa spun cum a iesit

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Tare interesanta reteta pacat nu se pot vedea pozele..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Camy, in poza nr.8 este faina. N-a facut niciodata cu orez. Imi place cum arata. O sa fac si eu si-ti spun cum au iesit!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Imi plac chiftelele tale.Felicitari ! In poza nr.8,ai pus smintina?Alice85 a vazut cascaval.Lamureste-ne,Camelia !Nu e amintit la ingrediente. (Si pe mine ma cheama Camelia)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte bune chiftelele tale am sa salvez reteta ..........¿.dar tu parca ai adaugat si cascaval ras sau mi se pare mie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

36 voturi

Ingrediente

  • -7 cartofi
  • -1 capatana de usturoi
  • -2 linguri cu varf de faina
  • -1 cana de orez
  • -3 1/2 cani de apa
  • -ulei pentru prajit
  • -1 ceapa
  • -200g pesmet
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

14 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

22 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

OCTAVIAN (Chef de cuisine)

Mi-a scos sufletul! Daca nu faci chiftelele cu mina uda, se fac praf in tigaie... A trebuit sa schimb uleiul de 2 ori, era plin de farimituri arse. Am renuntat la tigaie. Am mai adaugat o telina cit pumnul, rasa, patrunjel si mult marar, am facut bile cit galustele cu prune si am bagat la cuptor, in tava. Cind au inceput sa se rumeneasca, am presarat cascaval ras si i-am mai dat o tura la cuptor. Acum ma duc sa fac curatenie in urma mea, ca ma omoara nevasta...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate

4 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi