Chiftele cu oua de prepelite

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chiftele cu oua de prepelite

Ingrediente

  • 20 oua de prepelite (la noi, din productie proprie)
  • 1/2 kg carne tocata (preferabil amestec porc si vita)
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei (numai pentru prajit)
  • 2-3 linguri faina alba

Mod de preparare

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc pe un strat de faina, cat sa le acopere.

Apoi, carnea tocata, impreuna cu ouale, mustarul, sarea, piperul si pesmetul se amesteca bine, pana se formeaza o compozitie omogena. Atentie la sare, pentru ca si mustarul are sare.

Se ia carne in mana cat sa faci o chifteluta mai mare, apoi punem oul de prepelita fiert si dat prin faina in mijloc. Ne jucam un pic invartind compozitia in mana, dupa care o tavalim prin faina.

Pe masura ce le facem le putem coace. Se coc la foc potrivit pe ambele parti.

Le scoatem pe servete de masa sa absoarba grasimea. Cand s-au racorit le putem taia in doua si pune pe platou.

Sunt delicioase!!!

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise