autor:

Adriana K.D.

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

Chiftele cu sos de rosii

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
Pt chiftele trebuie:, 500-700 g carne de vita, 7-9 cartofi miljoci, 3 lg de faina, pesmet, 2 oua, sare, piper, ulei, 1 capatana de usturoi, ierburi, Pt sos trebuie:, - 4-5 linguri de ulei, - 1 ½ lingura de faina, - 500 ml de bulion de casa, - 2-3 linguri de zahar, - sare, piper, dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

51 voturi

Mod de preparare

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata,punem faina, pesmet,sare,piper,8 lg de ulei, ierburile,ouale si usturoiul.


Amestecam toate bine, apoi formam bilutele si intr-o tigaie incinsa cu ulei le punem si le prajim.


Sosul il facem astfel:


-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.


Servim chiftelele cu sos!


Pofta Buna!
Retete
Alte retete din Aperitive

Chiftele cu sos de rosii

Se pune in cratita unu – doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta

15 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive

Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

1)Amestecã carnea cu ceapa, mãrarul tocat, oul si 50 gr. pesmet.Condimenteazã si amestecã foarte

7 voturi    14 comentarii
30 min
Aperitive

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Neacsu Filofteia , 20 septembrie 2015

    foarte bune mincare

  • Fara foto

    Calapod Liliana , 12 mai 2015

    delicioase

  • Fara foto

    Gheorghe Dobrota , 12 noiembrie 2014

    foarte bune atat chiftelele si sosul facea mama cand eram copil fac si eu acum

    • Fara foto

      Ifrim Tiberius , 05 august 2014

      BUUUUUUUUUUUUUUNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 11 iunie 2014

      Arata delicios!

    • Fara foto

      Viorel Vio , 20 octombrie 2013

      incercati sa scrieti corect, puneti cate 2 de i acolo unde este cazul

    • Fara foto

      Zoica Chirana , 04 octombrie 2013

      bune tare

    • felicia

      felicia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Foarte bune!

    • Garmacea_Ecaterina

      Garmacea_Ecaterina (Bucatar) , 21 septembrie 2012

      asa le fac si eu nmai ca folosesc cartofii fierti

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

      Asa fac si eu sosul. Arata bine chiftelutele.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Arata foarte bine.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Arata foarte apetisant.Felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Ce bine aratã!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

51 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftele trebuie:
  • 500-700 g carne de vita
  • 7-9 cartofi miljoci
  • 3 lg de faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • ierburi
  • Pt sos trebuie:
  • - 4-5 linguri de ulei
  • - 1 ½ lingura de faina
  • - 500 ml de bulion de casa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul

20 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fursecuri fragede

Ouăle se bat cu zahărul timp de 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer, iar apoi treptat se adaugă

19 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

169 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios!



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Mujdei de usturoi verde

Mujdei de usturoi verde

Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele). Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam. Adaugam rand pe

1 vot    0 comentarii
10 min
Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri