autor:

Adriana K.D.

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Sosuri

Chiftele cu sos de rosii

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata,punem faina, pesmet,sare,piper,8 lg de ulei, ierburile,ouale si usturoiul.


Amestecam toate bine, apoi formam bilutele si intr-o tigaie incinsa cu ulei le punem si le prajim.


Sosul il facem astfel:


-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.


Servim chiftelele cu sos!


Pofta Buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ifrim Tiberius , 05 august 2014

    BUUUUUUUUUUUUUUNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 11 iunie 2014

    Arata delicios!

  • Fara foto

    Viorel Vio , 20 octombrie 2013

    incercati sa scrieti corect, puneti cate 2 de i acolo unde este cazul

    • Fara foto

      Zoica Chirana , 04 octombrie 2013

      bune tare

    • felicia

      felicia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Foarte bune!

    • Garmacea_Ecaterina

      Garmacea_Ecaterina (Bucatar) , 21 septembrie 2012

      asa le fac si eu nmai ca folosesc cartofii fierti

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

      Asa fac si eu sosul. Arata bine chiftelutele.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Arata foarte bine.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Arata foarte apetisant.Felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Ce bine aratã!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftele trebuie:
  • 500-700 g carne de vita
  • 7-9 cartofi miljoci
  • 3 lg de faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • ierburi
  • Pt sos trebuie:
  • - 4-5 linguri de ulei
  • - 1 ½ lingura de faina
  • - 500 ml de bulion de casa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adriana K.D.

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

16 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Craciun

Prajitura cu mere si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si

50 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Sandvisuri cu telina si oua

Se face maioneza si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se potriveste cu sare si piper. Se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Ifrim Tiberius

BUUUUUUUUUUUUUUNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri