autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele cu sos de rosii

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in cratita unu " doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta s-a rumenit putin turnam sucul de rosii, (rosiile le spalam le indepartam pielita si le dam pe razatoare), morcovul taiat rondele si lasam pe foc sa fiarba.A Adaugam foaie de dafine si putin oregano. Intre timp amestecam carnea cu orezul, oul, sare si piper si facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 10 bucati. Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade mai adaugam apa asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii. La urma presuram patrunjel.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria Vasiliu , 13 octombrie 2014

    SPER CA O SA FIE GUSTOASA POFTA BUNA

  • Fara foto

    Plesu Constantin , 08 decembrie 2013

    Chiftele marinate le zice ;)

  • ioska

    ioska (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

    Am facut reteta dar nu am pus orez si am macinat carnea de doua ori , a iesit minunat de gustos ! Foarte bun !

    • Fara foto

      Iosif Ioska , 07 decembrie 2013

      Am facut reteta dar nu am pus orez si am macinat carnea de doua ori , a iesit minunat de gustos ! Foarte bun !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      O mancare preferata, pe care o gatesc destul de des.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Arata bine.Nu am facut pana acum chiftelute cu orez,cred ca sunt bune,iar in sosul de rosii pun si o lingura de faina diluata in apa rece sa fie putin mai gros sosul.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Au da ce bine arata!Imiploua in gura de pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate si arata tare bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 gr. carne tocata de vita sau de porc,
  • 1 ou,
  • 3-4 rosii,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 2-3 catei de ustroi,
  • 2-3 linguri orez,
  • 1 morcov,
  • patrunjel
  • oregano,
  • foi de dafine,
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de angela

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pateu de casa

Punem intr-o cratita la fiert ficateii cu ceapa taiata in patru si o cana, doua de apa. Cand ficateii

11 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Aripioare cu smantana

Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Ana Maria Vasiliu

SPER CA O SA FIE GUSTOASA POFTA BUNA

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne