autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele cu sos de rosii

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in cratita unu " doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta s-a rumenit putin turnam sucul de rosii, (rosiile le spalam le indepartam pielita si le dam pe razatoare), morcovul taiat rondele si lasam pe foc sa fiarba.A Adaugam foaie de dafine si putin oregano. Intre timp amestecam carnea cu orezul, oul, sare si piper si facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 10 bucati. Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade mai adaugam apa asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii. La urma presuram patrunjel.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Plesu Constantin , 08 decembrie 2013

    Chiftele marinate le zice ;)

  • ioska

    ioska (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

    Am facut reteta dar nu am pus orez si am macinat carnea de doua ori , a iesit minunat de gustos ! Foarte bun !

  • Fara foto

    Iosif Ioska , 07 decembrie 2013

    Am facut reteta dar nu am pus orez si am macinat carnea de doua ori , a iesit minunat de gustos ! Foarte bun !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      O mancare preferata, pe care o gatesc destul de des.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Arata bine.Nu am facut pana acum chiftelute cu orez,cred ca sunt bune,iar in sosul de rosii pun si o lingura de faina diluata in apa rece sa fie putin mai gros sosul.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Au da ce bine arata!Imiploua in gura de pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate si arata tare bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 gr. carne tocata de vita sau de porc,
  • 1 ou,
  • 3-4 rosii,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 2-3 catei de ustroi,
  • 2-3 linguri orez,
  • 1 morcov,
  • patrunjel
  • oregano,
  • foi de dafine,
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de angela

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pateu de casa

Punem intr-o cratita la fiert ficateii cu ceapa taiata in patru si o cana, doua de apa. Cand ficateii

11 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Aripioare cu smantana

Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Plesu Constantin

Chiftele marinate le zice ;)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne