autor:

autor

» » Aperitive cu legume

Chiftele de cartofi

   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale.


Se amesteca cu faina pana cand devin ca o pasta.


Se adauga sarea, piperul si verdeturile si se pun (cu lingura sau linurita) la prajit in ulei incins.


Se prajesc circa 5-10 min. in functie de ustensila cu care le-ati pus in tigaie.


Se servesc calde.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Corobian Monica (Bucatar sef):

    Nu cred ca se pun doua oua in compozitie,eu am incercat reteta acum 10 minute,cu doua oua e foarte moale compozitia si necesita mai multe linguri de faina...,as recomanda un singur ou!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina Carausan , 29 ianuarie 2014

    interesant

  • Fara foto

    Piticu Murariu , 14 ianuarie 2014

    ce bucatareasa buna mai iesti

  • Fara foto

    Miha Ela , 14 ianuarie 2014

    o sa fac maine

    • Fara foto

      X Tina Cryss , 02 decembrie 2013

      carofii fierti* curatati de coaja,etc....

    • Fara foto

      ana , 21 noiembrie 2013

      cartofii trebuiesc storsi bine inainte de ai-i amesteca cu celalalte ingrediente

    • Fara foto

      cosmina , 21 septembrie 2013

      e buna reteta dar eu nu am pus decit un ou

    • Fara foto

      Rica Presecan , 14 septembrie 2013

      sper sa fac o comanda miine

    • Fara foto

      Claudia Buzaianu , 26 august 2013

      sunt super buna mmmmmmmmmm le recomandam tuturor , chiftelute din cartofi ,, :) :) (Y).

    • Fara foto

      irina (Bucatar) , 12 septembrie 2012

      Am incercat si eu , dar am mai adaugat si un morcov si o ceapa,3 oua,10 cartofi. DELICIOASE!!!!

    • Fara foto

      anna , 24 aprilie 2010

      am incercat si eu , dar am adaugat si putina branza. DELICIOASE!!!

    • Fara foto

      vera , 21 ianuarie 2010

      la noi la maramu se numesc hrenze

    • Fara foto

      THEALEX749 (Bucatar) , 05 ianuarie 2010

      aceasta reteta e minunata

    • Fara foto

      elena , 13 octombrie 2009

      atentie!!!!s se storc cartofii inainte de a se amesteca cu faina (au cu o felie, doua de paine inmuiata-asa fac eu)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

287 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel sau marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Bruschetta con pomodoro e aglio selvatico

O reteta foarte usor de facut, care va salveaza cand asteptati musafiri si sunteti in criza de timp.

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aperitive cu legume

Salata de vinete

In primul rand se taie ceapa cubulete si se pune sare din belsug pe ea. E bine sa o lasati la sarat

1 vot    2 comentarii
nespecificat
Aperitive cu legume

Aperitiv cu foietaj si masline

Maslinele daca au samburi se scot. In robotul de bucatarie se pun maslinele, usturoiul si se lasa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aperitive cu legume

Adina Carausan

interesant

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii. Într-o tavă unsă bine

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume