autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Chiftele de dovlecei

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
-1,3 kg dovlecei, -200g telemea de vaca, -3 legaturi de marar, -3 linguri de faina, -1 ou (am avut de gand sa pun 2 oua, dar compozitia a mers cu 1 ou), -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

23 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea mare, se dau cu un praf de sare si se lasa jumatate de ora sa-si lase zeama. Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine, se adauga branza rasa, mararul tocat, faina, oul, piper si se amesteca bine compozitia rezultata. Intr-o tigaie se incinge mai mult ulei (cat sa acopere jumatate chiftelele), iar cu o lingura se ia din compozitie cam trei sferturi de lingura si se pune cat mai frumos in tigaie.


Se ia asa pana se umple tigaia. Cand s-au prajit pe partea aceasta se intorc invers sa se prajeasca si pe partea cealalta si apoi se scot intr-un castron cu hartie absorbanta.


Se repeta asa cu toata compozitia pana cand chiftelele s-au terminat.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rosa Rita , 24 iunie 2015

    Wow azi incerca sa fac reteta asta ❤

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Imi plac, sunt foarte bune mai picante ,eu adaug chilli.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Delicioase, imi place.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Trebuie sa fie foarte bune cu brinzica inauntru.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Foarte fine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

23 voturi

Ingrediente

  • -1,3 kg dovlecei
  • -200g telemea de vaca
  • -3 legaturi de marar
  • -3 linguri de faina
  • -1 ou (am avut de gand sa pun 2 oua
  • dar compozitia a mers cu 1 ou)
  • -piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

27 voturi    20 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

12 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac, sunt foarte bune mai picante ,eu adaug chilli.



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive