autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin otet de mere,putin vin alb,sare,piper boabe,alte condimente,cuisoarele si sucul de rosii sau pasta de tomate.


Se lasa sa fiarba 5- 10 minute amestecand mereu,pana se obtine consistenta dorita .Adaugati chiftelele si mai fierbeti cateva minute.


Se serveste cu piure,orez sau legume fierte.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • Danutza

    Danutza (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Super buune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Multumesc mult pentru apreciarile si comentariile facute...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata bine. Mie imi plac chiftelele marinate foarte mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Arata bine, chiftelutele.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu pun intotdeauna putin (50 ml) vin alb la sosul de rosii pentru chiftele marinate dar nu pun pasta digesta nici cuisoare nici otet. In schimb pasez prin sita un morcov, un patrunjel si o felie de telina fierte in supa si adaug pasta obtinuta la sosul de rosii. Cu o lingurita rasa de zahar, sau mai mult, dupa gust, putem apoi "taia" acreala sosului de rosii. Cu putin sos de soia dregem apoi gustul sosului. Chiftelele marinate merg bine si la cartofi natur.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu am pus pina acum niciodata vin si cuisoare in sos ! Oare cum o fi cu ele ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

30 voturi

Ingrediente

  • chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne
  • Pentru sos :
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • otet de mere
  • vin alb
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • alte condimente cimbru,tarhon,busuioc
  • 3-4 cuisoare
  • optional 2 catei de ustoi zdrobiti
  • o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam

1 vot    1 comentariu
45 min
Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri