autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne, Pentru sos :, suc de rosii sau pasta de tomate, otet de mere, vin alb, 2 foi de dafin, sare, piper boabe, alte condimente cimbru,tarhon,busuioc, 3-4 cuisoare, optional 2 catei de ustoi zdrobiti, o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

30 voturi

Mod de preparare

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin otet de mere,putin vin alb,sare,piper boabe,alte condimente,cuisoarele si sucul de rosii sau pasta de tomate.


Se lasa sa fiarba 5- 10 minute amestecand mereu,pana se obtine consistenta dorita .Adaugati chiftelele si mai fierbeti cateva minute.


Se serveste cu piure,orez sau legume fierte.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Super buune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Multumesc mult pentru apreciarile si comentariile facute...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata bine. Mie imi plac chiftelele marinate foarte mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Arata bine, chiftelutele.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu pun intotdeauna putin (50 ml) vin alb la sosul de rosii pentru chiftele marinate dar nu pun pasta digesta nici cuisoare nici otet. In schimb pasez prin sita un morcov, un patrunjel si o felie de telina fierte in supa si adaug pasta obtinuta la sosul de rosii. Cu o lingurita rasa de zahar, sau mai mult, dupa gust, putem apoi "taia" acreala sosului de rosii. Cu putin sos de soia dregem apoi gustul sosului. Chiftelele marinate merg bine si la cartofi natur.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu am pus pina acum niciodata vin si cuisoare in sos ! Oare cum o fi cu ele ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

30 voturi

Ingrediente

  • chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne
  • Pentru sos :
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • otet de mere
  • vin alb
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • alte condimente cimbru,tarhon,busuioc
  • 3-4 cuisoare
  • optional 2 catei de ustoi zdrobiti
  • o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de spanac

Sos de spanac

Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri