autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne, Pentru sos :, suc de rosii sau pasta de tomate, otet de mere, vin alb, 2 foi de dafin, sare, piper boabe, alte condimente cimbru,tarhon,busuioc, 3-4 cuisoare, optional 2 catei de ustoi zdrobiti, o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

30 voturi

Mod de preparare

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin Otet de mere,putin vin alb,sare,piper boabe,alte condimente,cuisoarele si sucul de rosii sau pasta de tomate.


Se lasa sa fiarba 5- 10 minute amestecand mereu,pana se obtine consistenta dorita .Adaugati chiftelele si mai fierbeti cateva minute.


Se serveste cu piure,orez sau legume fierte.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui cu crusta si cartofi la cuptor

Bucatile de carne se dau prin amestecul format de condimente si mustar. Apoi se tavalesc prin pesmet. Cartofii

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Piftie de vita

Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu

14 voturi    5 comentarii
7h
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Super buune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Multumesc mult pentru apreciarile si comentariile facute...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata bine. Mie imi plac chiftelele marinate foarte mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Arata bine, chiftelutele.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu pun intotdeauna putin (50 ml) vin alb la sosul de rosii pentru chiftele marinate dar nu pun pasta digesta nici cuisoare nici otet. In schimb pasez prin sita un morcov, un patrunjel si o felie de telina fierte in supa si adaug pasta obtinuta la sosul de rosii. Cu o lingurita rasa de zahar, sau mai mult, dupa gust, putem apoi "taia" acreala sosului de rosii. Cu putin sos de soia dregem apoi gustul sosului. Chiftelele marinate merg bine si la cartofi natur.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu am pus pina acum niciodata vin si cuisoare in sos ! Oare cum o fi cu ele ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

30 voturi

Ingrediente

  • chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne
  • Pentru sos :
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • otet de mere
  • vin alb
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • alte condimente cimbru,tarhon,busuioc
  • 3-4 cuisoare
  • optional 2 catei de ustoi zdrobiti
  • o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne