autor:

valentina ionita

» » Aperitive

CHIFTELE DIN LEGUME

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
2 dovlecei, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 cepe, o capatana usturoi, o legatura patrunjel, 2 legaturi marar, sare,piper macinat,ienibahar macinat,cimbru, 2 felii de paine, faina, pesmet, 1-2 oua, ulei pentru prajit, Daca le preparati in post nu se adauga oua in compozitie,ci numai pesmet…

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

40 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se taie capetele si se dau pe razatoarea mica sau se toaca la blender, amesteca cu putina sare si se storc foarte bine de surplusul de zeama.


Morcovii ,ceapa si cartofii se curata de coaja,se spala, usturoiul se curata si impreuna cu painea si verdeata se introduc in blender , se toaca,dupa care se amesteca cu dovleceii.


Se adauga 1-2 oua si cateva linguri de pesmet in compozitie ,se potriveste de sare,piper , ienibahar,cimbru si se tine la frigider cca o ora.


Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet amestecat cu putina faina si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Dupa ce se prajesc se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    Delicioase

  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    Extra mega super giga gustos :) imi aduce aminte de copilarie! Mama facea destul de des acest gen de chiftele. Le-am facut in repetate randuri, si nu intotdeauna am respectat reteta, in general am pus ce legume am avut la indemana si am considerat ca merg in aceasta compozitie.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Va multumesc tuturor...Le recomand cu tot dragul...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

  • Ionelia Burlacu

    Ionelia Burlacu (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

    Valentina,chiftelutele tale arata delicios,o sa incerc si eu reteta ta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Sunt foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Super reteta, chiar cautam ceva de genul asta de post .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      bune si gustoase!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Ce bunatate trebuie sa fie !

    • Fara foto

      Cely , 29 septembrie 2009

      Foarte, foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Inca nu le-am facut,dar sint sigura ca sint f.bune. Le voi face,cind nu gatesc carne. Felicitari !

    • Michelle

      Michelle (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Fff bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Sunt foarte bune,felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Cred ca sunt un deliciu,felicitari.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Felicitari, sunt foarte bune.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte bune.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Interesante si gustoase.Felicitari!

    • Fara foto

      vera , 08 septembrie 2009

      Sunt ft bune, la fel le pregatesc si eu, dar in tava la cuptor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Merg foarte bine si la cuptor...Eu nu am voie prajit si intotdeauna pentru mine le fac intr-un vas de yena la cuptor...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Am sa fac si eu pifelutele astea in intr-o zi cand nu mancam carne. Cred ca se poate inlocui oul, astfel incat sa poata fi mancate de post.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca sunt bune,oare pe gratar merg facute?Recunosc ca nu ma prea omor cu prajitul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • o capatana usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare,piper macinat,ienibahar macinat,cimbru
  • 2 felii de paine
  • faina
  • pesmet
  • 1-2 oua
  • ulei pentru prajit
  • Daca le preparati in post nu se adauga oua in compozitie,ci numai pesmet…

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor...Le recomand cu tot dragul...



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive