autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

CHIFTELE DIN LEGUME

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se taie capetele si se dau pe razatoarea mica sau se toaca la blender,se amesteca cu putina sare si se storc foarte bine de surplusul de zeama.


Morcovii ,ceapa si cartofii se curata de coaja,se spala, usturoiul se curata si impreuna cu painea si verdeata se introduc in blender , se toaca,dupa care se amesteca cu dovleceii.


Se adauga 1-2 oua si cateva linguri de pesmet in compozitie ,se potriveste de sare,piper , ienibahar,cimbru si se tine la frigider cca o ora.


Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet amestecat cu putina faina si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Dupa ce se prajesc se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    Delicioase

  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    Extra mega super giga gustos :) imi aduce aminte de copilarie! Mama facea destul de des acest gen de chiftele. Le-am facut in repetate randuri, si nu intotdeauna am respectat reteta, in general am pus ce legume am avut la indemana si am considerat ca merg in aceasta compozitie.

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

  • Ionelia Burlacu

    Ionelia Burlacu (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

    Valentina,chiftelutele tale arata delicios,o sa incerc si eu reteta ta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Sunt foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Super reteta, chiar cautam ceva de genul asta de post .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      bune si gustoase!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Ce bunatate trebuie sa fie !

    • Fara foto

      Cely , 29 septembrie 2009

      Foarte, foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Inca nu le-am facut,dar sint sigura ca sint f.bune. Le voi face,cind nu gatesc carne. Felicitari !

    • Michelle

      Michelle (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Fff bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Sunt foarte bune,felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Cred ca sunt un deliciu,felicitari.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Felicitari, sunt foarte bune.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte bune.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Interesante si gustoase.Felicitari!

    • Fara foto

      vera , 08 septembrie 2009

      Sunt ft bune, la fel le pregatesc si eu, dar in tava la cuptor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Merg foarte bine si la cuptor...Eu nu am voie prajit si intotdeauna pentru mine le fac intr-un vas de yena la cuptor...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Am sa fac si eu pifelutele astea in intr-o zi cand nu mancam carne. Cred ca se poate inlocui oul, astfel incat sa poata fi mancate de post.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca sunt bune,oare pe gratar merg facute?Recunosc ca nu ma prea omor cu prajitul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • o capatana usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare,piper macinat,ienibahar macinat,cimbru
  • 2 felii de paine
  • faina
  • pesmet
  • 1-2 oua
  • ulei pentru prajit
  • Daca le preparati in post nu se adauga oua in compozitie,ci numai pesmet…

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii. Într-o tavă unsă bine

9 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume
Gogosari cu sos

Gogosari cu sos

Gogosarii se taie fideluta. Intr-o oala de 8-10 litri se pune sosul de paste de tomate, uleiul, otetul, zaharul, sarea, piperul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume