autor:

Sidy

» » , Aperitive, Fripturi

Chiftelute coapte in cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan, vita si porc), 1-2 oua, 1 ceapa, 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse, 1 cartof, sare, piper, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

63 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi .


Se amesteca bine toata compozitia si se condimenteaza.Adaugam ouale crude si mai amestecam o data.


Cu ajutorul unei linguri se formeaza chiftelutele care le rotunjim in palma unsa cu putin ulei.Punem chiftelutele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca.Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem si le lasam sa faca crusta si pe cealalta parte.


Sunt mult mai sanatoase decit cele prajite in ulei...


Chiftelutele pot fi puse si in doua pungi Knorr daca doriti.
Retete
Alte retete din Aperitive

Biscuiti cu chimen si parmezan

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pateuri cu ciuperci

Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa si

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte bune, au aproape acelasi gust cind sint prajite. Eu am adaugat si citiva catei de usturoi si, deoarece compozit mi s-a parut putin cam moale, le-am dat prin pesmet amestecat cu susan. O parte le-am pus in freezer pentru alta-data cind o sa le fac cu un sos. Cineva are vreo idee de un sos care s-ar potrivi cu acest fel de chiftele?

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    simpozion , 17 martie 2016

    sos chinezesc

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

    DA, pungi de copt la cuptor....

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 25 septembrie 2014

    DA.....

    • Fara foto

      Tanase Octavian , 24 septembrie 2014

      ok acuma fac dar va referiti la pungi da copt in cuptor?

    • Fara foto

      Oli Rusu , 21 august 2013

      Delicioase!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici? Lumi. spune-mi si mie o reteta de sos pentru minunile astea? Merci!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustoase! Si mie imi plac tot coapte in cuptor, sunt bune atat calde cat si reci.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • Fara foto

      ANITA , 27 septembrie 2009

      Imi place ca nu sunt prajite in ulei, e si mai usor asa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Bravo,imi place ca nu sunt prajite.Azi fac si eu si iti spun cum mi-au iesit.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Asa le fac si eu. si mai comod, si mai sanatos. Uneori le dau prin pesmet sau susan.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am incercat si eu sa coc chiftelute in cuptor, mi-a placut foarte mult rezultatul. E si mai comod :)

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      De acord cu tine,sunt mai sanatoase asa

    • Fara foto

      mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Multumesc pentru reteta.Doctorul mi-a prescris pentru copilul meu putina prajeala.Ii plac foarte mult chiftelutele.Am sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

63 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan
  • vita si porc)
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

simpozion

sos chinezesc



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Piept de pui cu garnitura de cartofi

Piept de pui cu garnitura de cartofi

Se face un mix de condimente din zeama de la lamaie, sare, piper si condimentele ptr. carne de pasare si se unge carnea de pui. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Snitele la cuptor

Snitele la cuptor

Am portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia dulce si maghiran. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi