autor:

Sidy

» » , Aperitive cu carne, Fripturi

Chiftelute coapte in cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan, vita si porc), 1-2 oua, 1 ceapa, 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse, 1 cartof, sare, piper, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi .


Se amesteca bine toata compozitia si se condimenteaza.Adaugam ouale crude si mai amestecam o data.


Cu ajutorul unei linguri se formeaza chiftelutele care le rotunjim in palma unsa cu putin ulei.Punem chiftelutele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca.Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem si le lasam sa faca crusta si pe cealalta parte.


Sunt mult mai sanatoase decit cele prajite in ulei...


Chiftelutele pot fi puse si in doua pungi Knorr daca doriti.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte bune, au aproape acelasi gust cind sint prajite. Eu am adaugat si citiva catei de usturoi si, deoarece compozit mi s-a parut putin cam moale, le-am dat prin pesmet amestecat cu susan. O parte le-am pus in freezer pentru alta-data cind o sa le fac cu un sos. Cineva are vreo idee de un sos care s-ar potrivi cu acest fel de chiftele?

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

    DA, pungi de copt la cuptor....

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 25 septembrie 2014

    DA.....

  • Fara foto

    Tanase Octavian , 24 septembrie 2014

    ok acuma fac dar va referiti la pungi da copt in cuptor?

    • Fara foto

      Oli Rusu , 21 august 2013

      Delicioase!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici? Lumi. spune-mi si mie o reteta de sos pentru minunile astea? Merci!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustoase! Si mie imi plac tot coapte in cuptor, sunt bune atat calde cat si reci.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • Fara foto

      ANITA , 27 septembrie 2009

      Imi place ca nu sunt prajite in ulei, e si mai usor asa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Bravo,imi place ca nu sunt prajite.Azi fac si eu si iti spun cum mi-au iesit.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Asa le fac si eu. si mai comod, si mai sanatos. Uneori le dau prin pesmet sau susan.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am incercat si eu sa coc chiftelute in cuptor, mi-a placut foarte mult rezultatul. E si mai comod :)

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      De acord cu tine,sunt mai sanatoase asa

    • Fara foto

      mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Multumesc pentru reteta.Doctorul mi-a prescris pentru copilul meu putina prajeala.Ii plac foarte mult chiftelutele.Am sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan
  • vita si porc)
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Sidy (Chef de cuisine)

DA, pungi de copt la cuptor....



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi