festivalul blogurilor gustoase

autor:

Ionutz

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Chiftelute cu sos

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Chiftelutele


Se dau prin razatoare cartoful, morcovul, se toaca ceapa si patrunjelul si se amesteca intr-un bol cu carnea tocata, ouale, faina si sare. modelare se vor umezi mainile cu apa.


Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.


Sosul


Se pune uleiul si ceapa verde intr- o cratita si se incinge.


Separat se amesteca intr-un vas bulionul cu apa si cu condimentele, dupa care se toarna in cratita cu ulei. Cand incepe sa fiarba se va amesteca cateva minute, dupa care se adauga faina treptat (eventual cu o sita pentru a evita formarea boturilor) amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa putin.


Finalizare


Se aseaza chiftelutele in cratita cu sos si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.


Se poate servi cu garnitura precum: orez, paste, piure de cartofi. Eu am ales pe cea din urma.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geonete Stelica , 05 decembrie 2013

    CE ITI MAI PLACE SI TIE CARNEA

  • Fara foto

    Geonete Stelica , 05 decembrie 2013

    CAM PUTIN SOS

  • Fara foto

    Nedelea Viorel , 05 decembrie 2013

    foarte gustoase....super

    • Fara foto

      Rosu Silviu , 22 noiembrie 2013

      super tare

    • Fara foto

      Gabriela Bordei , 24 octombrie 2013

      super,e f.bun

    • Fara foto

      Raluca Ionut , 04 octombrie 2013

      a iesit super bun am facut si eu astazi

    • Fara foto

      Sima Florin Blondu , 03 octombrie 2013

      si euuu?

    • Fara foto

      Ioan Paucean , 31 iulie 2013

      o sa incercam si noi ca suna bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Si eu fac la fel dar cu cateva schimbari.In chiftelute nu pun faina,pun pesmet ,nu imi plac cu faina.Iar la sos eu desfac faina cu putina apa rece inainte sa o pun in sos,sa nu faca cocoloase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Eu fac perisoare cu sos. Cred ca sunt bune si chiftelutele. La noi in Ardeal se fac chiftelute si sos, dar in final nu se amesteca cu sosul, acesta se serveste peste chiftelute alaturi de pireu. Este un fel de mancare pe care il prepara unguroaicele, iar noi am imprumutat din obiceiurile lor, convietuind impreuna. Sosul meu de perisoare.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Am reusit sa le prepar si eu,cateodata ,in sos,adaug numai ceapa si usturoi,asa sosul devine maroniu,iar pt reteta mea am adaugat bulion ca sa fie mai colorat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Sunt super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Felicitari! O mancare reusita.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Delicioase.Si eu pun usturoi in chiftelute...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte aromate si gustoase! Prezentarea retetei e foarte explicita si utila. Felicitari.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Si mie imi place mai mult cu usturoi .. dar sunt delicioase si asa !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      N-am mai facut de mult aceasta mancare.Eu nu puneam cartofi in aluatul pt parjolute dar o sa incerc si varianta asta...iar la sos evit sa pun faina,lasand sa fiarba mai mult sosul pana devine singur mai gros...in rest arata totul apetisant!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      i-mi plac!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Minunate! Numai ca eu prefer sa pun usturoi la chiftelute... In rest...minunate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoase...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Cu siguranta sunt bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

89 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 buc cartof
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingurita sare ( vegeta)
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 250 grame bulion
  • 1 ceapa verde
  • Condimente: piper
  • sare
  • busuioc
  • 100 ml ulei
  • 100 grame faina
  • 1 litru apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

1 vot    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

Prajitura cu jeleu si rahat

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul

1 vot    0 comentarii
7h
Aluaturi si Foietaje

Geonete Stelica

CE ITI MAI PLACE SI TIE CARNEA

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
5 min
Retete de post