autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai bune.


Puneti carnea intr-un castron, 5 linguri de ulei de masline, oul si condimentati cu de toate, dupa gust. Omogenizati compozitia, iar daca vi se pare prea moale (depinde de carne) puteti adauga 1-2 linguri de pesmet. Formati cu mana uda chiftele nu prea mari. Pe gratarul cuptorului cu halogen asezati o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Asezati chiftelutele una langa alta. (vezi video)


Am indoit marginile staniolului in sus ca sa nu se scurga sucurile de la carne.


Setati cuptorul la 175 grade Celsius pentru 20-25 minute, depinde cat le doriti de rumenite, dar sa nu le uscati prea tare.


Scoateti chiftelutele pe un platou, garnisiti cu salata verde, fasii de ardei gras, feliute de usturoi, rosii, castraveti murati, ridichi, etc., ce aveti la indemana.


Se servesc calde, cu garnituri, dar sunt bune si reci. Eu le-am servit cu legume sotate. Pofta buna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    De f.multe ori,fac chiftele coapte(nu prajite),dar,la cuptorul obisnuit;nu numai carne de curcan. Sint f.bune si intr-adevar,nu au grasime,ca cele prajite.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Absolut delicioase si sãnãtoase!!!aratã yummy :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      E bun cuptorul cu halogen?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Delicioase si fara colesterol,felicitari........*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan (de calitate)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • condimente: usturoi granulat
  • piper
  • baza pentru mancaruri
  • cimbru
  • maghiran
  • boia iute si dulce
  • curry
  • verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust
  • sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura
  • chiftele
  • mici
  • etc.)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
7 retete de pasca pentru masa de Paste

7 retete de pasca pentru masa de Paste

  Pentru multi dintre noi fiecare sarbatoare este un prilej de a gati cele mai delicioase preparate, pentru ca mai apoi

3 voturi   2 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cupcakes de Paste

Cupcakes de Paste

Ingrediente pentru aluatul de cupcake: ½ pahar făină albă (110 g), 110 g Rama Maestro,  ½ pahar zahăr fin (80

2 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

10 voturi   10 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele