autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de pui

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Tocam carnea din piept de pui, amestecam cu sare, roz proaspat macinat,o legatura de marar tocat cat mai fin,2 sau 3 lingurite de ardei rosu dulce pasta,o ceapa rosie tocata marunt,2 oua,un praf de menta,un praf de tarhon.Modelam chiftelutele de marime potrivita,le dam prin faina si punem la incins uleiul de palmier.Punem in tigaie chiftelutele la prajit in uleiul deja incins pe ambele fete, intorcandu-le mereu, ca sa nu se prinda.Le putem servi cu orice fel de garnitura.Eu fac intotdeuana mai multe chiftelute si a doua zi le fac un sos de smantana sau un sos de ciuperci. putem sa facem si traditionalul sos de rosii cu o lingurita de amidon alimentar.Pofta buna !!!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Tare bune!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte bune chiftelutele de pui!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Foarte bune.........

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Si eu folosesc ulei de palmier.............

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Uleiul de palmier nehidrogenat este bun,iar cel hidrogenat nu este bun draga Corina. Angy incearca si fa chiftelute din carne de pui tocata si sigur o sa-ti placa.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      cred ca sunt delicioase!nu am pregatit niciodata,dar am sa prepar cu ocazia Craciunului!

    • Fara foto

      corina , 16 noiembrie 2009

      am facut si eu reteta.sunt in italia de 4 ani si cautand sa cumpar ulei de palmier...ca nu se vinde peste tot, am aflat ca uleiul acesta nu e bun pentru sanatatea nostra.are anumite proprietati negative.sfatuiesc sa se foloseasca ulei normal de floarea soarelui,ca vin foarte bune.africanii sau cine mai comercializeaza uleiul de plamier il folosesc pt tratamentul cosmetic.nu e comestibil.

    • Fara foto

      Adrian , 03 noiembrie 2009

      Foarte bune.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Intr-adevar, foarte bune.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Bune chiftelutele, nu am facut din carne de pui,trebuie sa fac neaparat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Sint delicioase !Felicitari Carmen ! Pun in compozitie niste piine muiata si stoarsa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Foarte bune..............eu compozitia de chiftele o pun intr-o tava de chec si o bag la cuptor...........dar imi place tare mult cele prajite in ulei.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Foarte bune,am facut si eu,dar am ales varianta lui Sidy,pregatite la cuptor fara ulei.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Mmmm, ce bunutz!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Interesantă reţetă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de pui tocata
  • 2 oua
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2 sau 3 lingurite de ardei rosu dulce pasta
  • 400 ml ulei de palmier nehridrogenat
  • sare,piper roz proaspat macinat,un praf de menta uscata,un praf de tarhon uscat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bune!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne